Fem bra tips för att hjälpa våra barn att använda teknik

Den gamla uppfattningen och citatet att “det är lättare att förhindra än att behandla” gäller särskilt för teknikberoende.

Teknologisk innovation har förvandlat media. Fler barn använder nyare digital teknik dagligen och fortsätter att vara målet för intensiv marknadsföring. Som föräldrar kan det ibland vara frustrerande att stå bredvid och se hur ny teknik tar tillträde i sitt barns liv och sitt barns uppfostran.

Förra året skrev Janne Aalborg Reitevold: “Vi behöver en diskussion om användning av barns mobiltelefon. Vi måste lyfta detta på dagordningen och diskutera det mycket. Vi måste vägleda våra barn i teknik varje dag på ett säkert sätt för både unga och gamla. ”

Vi på XPLORA anser att denna diskussion har tagits på allvar och det finns ett ökande antal föräldrar som är medvetna om farorna med att låta små barn komma åt smartphones, sociala medier och internet.

”En smartphone är en dator. En dator som ger full tillgång till allt på internet. Porr, våld, mobbning på nätet, kommentarer. Det hjälper inte att blockera Pornhub när morfar sitter och hamrar iväg på andra människor i en artikel på vg.no. eller Paradise hotel som är tillgängligt på YouTube! Innehåll som inte är lämpliga för våra yngsta blir tillgängligt med några små tangenttryckningar, men bara 35% av alla norska föräldrar säger att de är rädda för att deras barn kommer att utsättas för just det. 35%! Vad tycker de återstående 65%? Tror vi att våra barn inte är intresserade? Att de inte kommer att hitta det olämpligt? Tror vi verkligen att nyfikenheten inte kommer att dra dem till det som inte riktigt tål dagens ljus som nattvärmare runt en upplyst lampa? ” – Janne Aalborg Reitevold

Utveckling och förändring är oundvikligt, men det finns några tips för hur föräldrar kan påverka användningen av media i den ständigt växande digitala världen.

1. Var en förebild
Du är äldre, så du borde veta bättre. Om din son eller dotter ser att du ägnar mer tid åt att titta på din mobil än att prata med dem, har du ingen rätt att konfiskera deras prylar och tvinga dem att fokusera på sina uppgifter. Du måste vara medveten om vad du gör eftersom dina barn också kommer att observera dina vanor. Om du ställer in en skärmanvändningsregel måste du också följa den.

2. Påminn dem när de tillbringar för mycket tid online
Håll reda på hur mycket barn använder sin smartphone eller surfplatta. Att förbjuda dem helt kommer inte att vara möjligt idag, men det hjälper till att påminna dem om att verkligheten är bättre än den virtuella världen.

3. Engagera dem i träning och andra fysiska aktiviteter
Att ha en hälsosam livsstil innebär att vara fysiskt aktiv. Barn som är fysiskt aktiva kommer att få ett antal hälsofördelar – många av dessa fördelar kan vara svåra att bygga upp senare i livet. Med en generellt minskande aktivitetsnivå är det viktigt att föräldrar hjälper till att ge barnen goda och positiva träningsvanor. Börja med aktiviteter som finns nära barnets hushåll och som ger hen glädje till att röra på sig.

4. Engagera ditt barn i att göra regler för skärmanvändning
Om du ser att ditt barn har problem med att reglera skärmanvändningen själv, gör mer detaljerade och strikta regler. Men om ditt barn klarar sig bra, är det inte nödvändigt. Vi föredrar att barn får möjligheten att komma på det själva och därför får möjlighet att lära sig hur mycket tid framför skärmen som är nog. Om vi ​​följer upp dem för noggrant och inte ger dem möjlighet att misslyckas kommer de inte att lära sig.

5. Uppmuntra barnen att ha ett socialt liv
Prata med barnet om vikten av vänskap. Diskutera skillnaderna mellan vänskap och popularitet och upprepa för ditt barn att fördelarna med vänskap är värda ansträngningen. Verkligheten är mycket bättre än den virtuella världen.

Vårt mål är att XPLORA hjälper till att göra det lite lättare för både barn och föräldrar att begränsa skärmtiden. Vi vill inspirera till ökad fysisk aktivitet och större självständighet hos barn. Den är speciellt anpassad för barn från 4 år och uppåt.

Genom föräldrarappen kan du se exakt hur många steg ditt barn tar under dagen och med GPS-funktionen kan du alltid vara säker på var ditt barn är. Det kan därför känns lättare och säkrare att släppa ut barnet i trädgården eller lekplatsen. Vi ser en tydlig trend att XPLORA #GOPLAY-användare är betydligt mer aktiva, vilket i sin tur ger positiva långsiktiga effekter.

För att läsa mer om #GOPLAY klicka HÄR
Kolla in vår #GOPLAY-butik HÄR
För mer information om XPLORA klicka HÄR