• Barncancerfonden Xplora

Xplora inleder samarbete med Barncancerfonden

Cancer är den vanligaste dödsorsaken hos barn idag. Varje dag insjuknar ett barn i Sverige, varav 85% av de drabbade överlever. Trots att vi i Sverige har kommit väldigt långt i forskningen behövs mer forskning för att antalet dödsfall minskar och procenten överlevare ökar. Vi har därför valt att ingå samarbete med Barncancerfonden i hopp om att utrota barncancer.

 

Valet av organisation var enkel. Våra hjärtan klappar hårt för barn och vi önskar att alla barn får chansen att leva ett bra och långt liv. Att få vara med och bidra känns därför oerhört fint och viktigt.
– Mimmi Brunell, Country Manager Xplora Sverige

Barncancerfonden Xplora

Barncancerfondens viktiga uppdrag

Barncancerfonden är en ideell förening med ett tydligt uppdrag – dom ska hjälpa till att bekämpa barncancer. Dom är en lokalt förankrad stöd- och påverkansorganisation som arbetar för att barn och föräldrar kan leva ett gott och långt liv. Med deras arbete ska dom bekämpa barncancer och dess konsekvenser. Dom lämnar ingen ensam.

I Barncancerfondens uppdrag ingår också att finnas till för alla som behöver stöd och hjälp. Att finnas till för de drabbade, för deras familjer, för de som behöver råd och stöd, för de som vill engagera sig i viktiga forskningsfrågor, för de som överlevt sin barncancersjukdom och för de som vill föra deras budskap vidare. Och naturligtvis för den som vill bidra.

Deras vision är tydlig: alla som drabbas av barncancer ska leva – inte bara överleva.

Läs mer om Barncancerfondens uppdrag här.

Xploras uppdrag

Xplora kommer, genom olika marknadsaktiviteter, arbeta för att samla in pengar till Barncancerfondens viktiga arbete. Vi kommer uppmärksamma och sprida organisationens budskap i hopp om att fler ska bidra – som i sin tur bidrar till att forskningen går framåt. Resultatet av vårt engagemang kommer att presenteras när det är fastställt.

Läs mer om Xplora här.

Barncancerfonden Xplora