• Barn som gör highfive Xplora

I en vanlig, men ödesdiger dag år 2016, tog Sten Kirkbak, en veteran inom telekom- och tech-industrin, sin fyraårige son till ett livligt köpcentrum i Trondheim. I den vimlande folkhavet skedde det otänkbara – en liten förvirring och hans son var plötsligt försvunnen. Dessa trettio långa och ångestfyllda minuter innan hans son återfanns oskadd, blev en stund som skulle prägla Stens liv för alltid.

Denna skrämmande upplevelse blev katalysatorn för en idé som skulle omvandla skräcken till hopp och innovation. Med sin bakgrund och erfarenhet började Sten att drömma om en lösning som kunde förhindra att andra föräldrar skulle behöva uthärda samma hjärtskärande känslor av rädsla och osäkerhet. Så föddes idén om Xplora – en smartklocka för barn som inte bara skulle ge barnen en känsla av frihet, utan även ge föräldrarna sinnesro.

 

 

Xplora smartklockan är utformad för att hålla familjer sammanbundna och tillåter föräldrar att hålla ett vakande öga på sina äventyrliga små – utan att kväva deras nyfikenhet. Med funktioner som samtal, realtidsspårning, en SOS-knapp för omedelbar kontakt, och förmågan att ta emot meddelanden, blev klockan snabbt en viktig följeslagare i barnens vardag.

Stens vision har resonerat långt bortom Norges gränser. Idag, bara några år senare, har Xplora vuxit explosivt och finns nu i 22 länder, stöttad av närmare 100 återförsäljare och operatörer. Över en miljon människor världen över förlitar sig nu på Xploras smartklockor för att hålla sina barn säkra och uppkopplade i en alltmer digital värld.

Xploras resa från en orolig fader på ett köpcentrum i Trondheim till en global ledare inom barnsäkerhetsteknologi är en berättelse om hur en man tog sin värsta mardröm och omvandlade den till en världsomspännande symbol för säkerhet och innovation. Med varje smartklocka som säljs fortsätter Sten Kirkbak och hans team att skriva nya kapitel i denna berättelse, driven av en outtröttlig strävan efter att föra samman teknik och trygghet.

Säg hej till oss som jobbar här! 👋

 .

..

. . .