En bra start med XGO2 smartklocka för barn!

Xploras XGO2 är perfekt för familjen som vill att barnen ska ha en säker introduktion till den digitala världen! XGO2 har bland annat funktionerna mobiltelefon, GPS-spårning, skolläge och SOS-knapp. XGO2 uppfyller alla GDPR-krav så att du och ditt barn får en bra och säker upplevelse av smartklockan.

Läs mer och köp XGO3 – efterföljaren till XGO2! 

En tryggare vardag!

Xplora XGO2 har liksom Xploras andra modeller, inte tillgång till varken sociala medier eller internet. Du hanterar smartklockan från en separat föräldraapp , där du kan bestämma vem som kan kontakta barnet och vem barnet kan ringa och skicka sms till. Detta bidrar till ökad kontroll och större säkerhet för många föräldrar.

Mer aktiv med vår aktivitetsplattform

Vår aktivitetsplattform för alla aktiva Xplora-kunder. Plattformen är ett universum där du och barnen kan delta i alla supercoola äventyr vi har där – äventyr som uppmuntrar till fysisk aktivitet, glädje, utforskande, lek och lärande! Ja – allt detta är målet! Eftersom skärmtid för barn ökar med teknikens utveckling, på gott och ont, är fysisk aktivitet för barn ännu viktigare än någonsin. Den goda balansen är inte alltid lätt, men något vi strävar efter hela livet, kanske?! Och vi föräldrar har en alldeles speciell uppgift här; att lära våra barn de goda och hälsosamma värderingar de kan ta med sig vidare in i livet. Fysisk aktivitet och utforskande är mycket viktiga värden.

Allt du behöver göra är att skaffa en Xplora-enhet, logga in på aktivitetesplattformen och vara aktiv! Xploras klockor är perfekt för den aktiva familjen som vill ha en billigare modell.

Xplora är perfekt för barn från fyra år och uppåt, tills föräldrarna tror att barnen är redo för en vanlig smartphone. Köper du en Xplora tidigt kommer du att se att behovet och användningen av klockan utvecklas med barnet.

Läs mer om skillnaderna mellan våra nyare modeller

Läs mer och köp XGO3 – efterföljaren till XGO2! 

Inlägget fortsätter under bilden

Skillnaderna mellan XGO2 och X5 Play

XGO2 (nu XGO3) är en billigare modell än vår X5 Play (nu X6Play). XGO2 har en enklare design, men vi har behållt många av funktionerna som X5 Play har. Båda smartklockorna har ring- och sms-funktion, GPS-spårning, stegräknare och XGO2 har en kamera med något lägre bildupplösning än X5 Play. XGO2 kommer utan videofunktionen som X5 Play har, samt lite mindre batterikapacitet, något lägre minne och något lägre vattenmotstånd. XGO2 har en ficklampa – vilket är en helt ny funktion. Vi tror att detta kommer att bli en favorit bland barnen! Både XGO2 och 5X Play har nätverksanslutningarna 2G, 3G och 4G, skolläge och SOS-knapp. Och givetvis följer Xplora GDPR-reglerna så att du inte behöver oroa dig för att bilderna hamnar på internet.

Läs mer om skillnaderna mellan våra nyare modeller

Läs mer och köp XGO3 – efterföljaren till XGO2! 

Inlägget fortsätter under bilden

Xplora för de minsta – ålder 4-5 år

I den här åldern visar sig användarupplevelsen vara att barnen förstår hur man navigerar på klockan väldigt intuitivt. De kan ringa, ta bilder, titta på stegräknare och så vidare. De får stor glädje av att kunna kontakta familj och vänner – i början kommer du förmodligen att uppleva att bli uppringd ofta! Det är god praxis för barnet att använda mobiltelefon och kunna kommunicera digitalt, i många lärsituationer i förskola och skola är digitala hjälpmedel en viktig del och en stor resurs idag.

GPS eller SOS-knappen kommer förmodligen inte användas lika ofta med tanke på att fyra- och femåringar inte går runt så mycket på egen hand. Klockan kan vara bra att ha om barnen vandrar en bit bort i affärer eller andra ställen. Barn kan se smartklockan mer som en leksak än ett kommunikationsverktyg i den här åldern.
Det är fortfarande roligt – och en bra introduktion till den digitala världen.

Skolbarn med Xplora – ålder 6-9 år

Detta är den primära målgruppen för Xplora när det kommer till barn. Många föräldrar väljer att köpa smartklockan till skolstarten.

De flesta barn ser fram emot att börja skolan, men som alla andra kan de känna sig lite oroliga inför nya upplevelser. Bor du nära skolan kan de också behöva gå ensamma hem så småningom. Här blir smartklockan en bra trygghet eftersom mamma eller pappa bara är ett knapptryck bort! Vi har också fått bra feedback om att barn som upplever mobbning eller utanförskap känner sig tryggare med Xplora.

Skolläge innebär att smartklockan inte stör under skoldagen för barnen. Du bestämmer själv vilka tider det ska vara i skolläge, och sedan blir det en vanlig digital klocka med en SOS-knapp som kontaktar dig om det är något.

Inläggen fortsätter under bilden

Åldersgruppen navigerar bra runt smartklockan – till och med bättre än fyra- och femåringarna. De får mycket glädje av att kunna ringa vänner och familj med sin egen “mobil”! Oftast använder de Xplora-klockan för att ringa eller skicka röstmeddelanden till föräldrar för att be om tillåtelse att göra något. Du bestämmer vilka kontakter som kan ringas upp i föräldraappen, och klockan har inte tillgång till internet eller beroendeframkallande appar som sociala medier. Du behöver inte oroa dig för att främlingar ska kunna kontakta barnet eller att bilder hamnar på avvägar, vilket är en stor oro många föräldrar delar idag – en oro som tyvärr är ganska verklig och viktig att hantera för de föräldrar med barn som har en vanlig smartphone.

Det här är en åldersgrupp som alltmer börjar utforska världen på egen hand. Genom GPSen och samtalsfunktionen kan du enkelt hålla koll på var ditt barn befinner sig. Osäker på att hålla reda på barn i GPS? Det är inte så annorlunda från att följa dem överallt eller ringa dem hela tiden. Syftet är att skapa mer frihet för både dig och barnet. I föräldraappen kan även trygga zoner skapas som meddelar dig när barnet lämnar eller går in i en trygg zon. Till exempel när de går hemifrån och kommer till skolan.

Läs mer om skillnaderna mellan våra nyare modeller

Före tonåren – åldersgrupp 10-12 år

För denna åldersgrupp är det en stor fördel att Xplora sitter säkert på armen. De är ofta ute på flera fritidsaktiviteter eller med vänner. Med smartklockan ser du till att de alltid finns tillgängliga och “mobilen” inte ligger kvar i träningsväskan eller glöms bort på bussen! Barnet har bara tillgång till exakt den teknik de behöver för att vara tillgänglig och säker. Vill de vara online kan de använda datorer eller surfplattor samtidigt som du kan hålla koll på aktiviteten. Xplora är inte emot internet, det är ett väldigt bra verktyg för lärande och underhållning, men vi anser att det är väldigt viktigt med korrekt och kontrollerad användning efter ålder och individ.

Xplora har som mål att låta barn vara barn så länge som möjligt. Det är ingen hemlighet att smartphones med internet ger barn tillgång till mycket information. Det ökar risken för nätmobbning, stillasittande skärmtid och att barn ser något de inte är tillräckligt stora för att förstå ännu.

Utmaningen med Xplora för den här åldersgruppen är att många barn mellan tio och tolv år har smartphones och det kan ses som fult att inte ha dem. Ta en pratstund om det och titta på behovet. Om de får en smartphone, förbered barnen på ansvaret, innehållet och kom ihåg att lära dem onlinekunskaper. Kanske har du smartklockan en period innan barnet får en smartphone – vilket blir en bra övergång. Därför är det också en fördel att våra produkter är mycket billigare än de senaste smarttelefonerna.

Vad behöver du som förälder tänka på?

När ditt barn vill ha en mobiltelefon, är Xplora ditt säkraste alternativ. Tekniken är utvecklad för barn och för att ge föräldrar ett alternativ till smartphones, eller de äldre mobilvarianterna med få funktioner som glöms bort på lekplatsen eller skolan.

Om du börjar redan vid 4 år kommer smartklockan att ge barnet en enkel introduktion till den digitala världen på ett roligt och lärorikt sätt. Väntar man på att skolan ska börja är det en fördel för barnet och föräldrarna när man vill hålla kontakten och följa en fas där barnen börjar utforska mer ensamma. Har du lite äldre barn som du inte vill ge en smartphone till? Prata om det hemma och hitta en lösning som gör att du känner dig trygg.

Här finns inget slutgiltigt beslut, men vi hoppas att våra smartklockor ska ge både dig och barnet trygghet, bra kommunikation och ett säkert alternativ till smartphonen!

Läs mer om skillnaderna mellan våra nyare modeller

Läs mer och köp XGO3 – efterföljaren till XGO2!