Mobiltelefon till skolstart?

Det är många föräldrar som vill introducera barnet till en mobiltelefon till skolstart. För många föräldrar kan en mobiltelefon vara ett viktigt steg för att veta var barnet är hela tiden. Det underlättar också vardagen med möjlighet att ändra middagstid och hålla kontakt.

Å andra sidan kan en mobiltelefon snabbt bli en börda. Mobilmobbning är ett välkänt fenomen för föräldrar, barn och lärare, och rädslan för obehörig kontakt med ditt barn via mobiltelefoner är många föräldrar värsta mardröm. Därför kan även en mobiltelefon till skolstart kännas läskigt.

mobiltelefon till skolstart Xplora

Därför har vi utvecklat en mobiltelefonlösning anpassad för barn, helt utan tillgång till internet. Med Xplora X5 play kan barnet ringa och skicka röstmeddelanden till sin kontaktlista. I föräldrarappen kan du enkelt definiera vem ditt barn ska ha kontakt med och få information om var barnet är.

Läs mer om Xplora – en perfekt mobiltelefon till skolstart här.

Vår mobilklocka är utrustad med:

✔️ Samtal

✔️ GPS-funktion

✔️ Kameran

✔️ Stegräknare

✔️ Röstmeddelanden

✔️ Inga sociala medier och internet

✔️ SOS-knapp

✔️ Skolläge

… Och massa mer smarta och prisbelönta funktioner som gör X5 play som en perfekt mobiltelefon till skolstart!

mobiltelefon till skolstart Xplora

Varför Xplora som mobiltelefon till skolstart?

Xplora är en säker introduktion till den mobila världen. Det är säkert och enkelt att använda. Vi har tagit bort sociala medier, tillgång till internet och olämpligt innehåll och istället fokuserat på vad som är viktigt för barnet – hålla kontakten med nära och kära.

Vi tog bort alla oönskade funktioner på vår smarta klocka, men behöll grunderna (samtal och röstmeddelanden) och en sofistikerad GPS-funktion. Vi sätter ihop en produkt med ett förinstallerat SIM-kort och tillhörande app som gör detta till en “one-stop-shop” upplevelse för våra kunder.

På så sätt kan ditt barn gå ensam till och från skolan, medan du bara är en tangenttryckning bort. En perfekt mobiltelefon till skolstart!

X5 play har blivit utsedd som bäst i test och fått höga betyg i ett flertal tester som gjorts. Här kan du läsa mer om testerna.

Vad är skolläge?

Skolläget är en fast inställning för av / på som hindrar barn från att använda Xplora utanför de angivna tiderna. Då fungerar Xplora uteslutande som en vanlig klocka och inga andra funktioner är tillgängliga för barnet. Detta kontrolleras av föräldrarna via Xplora-föräldrarappen och det går inte att kontrollera av barnet själv. På så sätt är Xplora inte en distraktion i klassrummet och därför en bättre mobiltelefon till skolstart.

Vad sägs om kameran?

Barn som tar bilder av sig själva eller andra barn och publicerar detta online kan få en exponering långt utöver vad som var avsett. Det är därför viktigt att barn som har mobiltelefoner med en kamera har tydliga gränser för vad kameran kan användas till.

För små barn kan det vara en bra idé att undvika kameran. Mobiltelefoner utan kamera börjar bli sällsynta, och det finns därför gradvis få alternativ att välja mellan. Så länge Xplora är i skolläge är kamerafunktionen också inaktiverad. Dessutom kan bilderna som tagits med Xplora bara delas med förhandsgodkända kontakter och inte på sociala medier. Därför är Xplora ett bra alternativ för de yngsta barnen så att inga foton delas eller publiceras.

Spara 400 kr – Köp din Xplora X5 play här

Xplora

Fungerar stegräknaren när skolläget är på?

Ja! Stegräknaren fungerar även när skolläget är på och kan därför fortfarande inspirera till extra aktivitet i vardagen.

Kan barnet kontrollera skolläget själv?

Nej, skolläget kan endast kontrolleras av föräldrar via föräldraapplikationen.

BACK TO SCHOOL-KAMPANJ

Om du beställer Xplora X5 play nu får du en rabatt på 400 SEK. Xplora kostar nu endast 1590 SEK, och vi säkerställer snabb och gratis leverans. Erbjudandet gäller t.o.m 15 augusti eller så länge lagret varar. Läs mer och beställ i vår onlinebutik. Säljs också på bl.a. Elgiganten, Kjell & Company och Jollyroom.

Att börja skolan är spännande, oavsett om barnet kommer att ha sin första skoldag eller börja en ny klass. Nytt skolår är alltid spännande för både stora och små – ny klass, nya vänner, eller kanske ny skola. Vi hoppas att Xplora kommer hjälpa er och även bidra till en något lättare skolstart för både unga och gamla, och önskar er allt gott för skolstart!

Lycka till i skolan!

KAMPANJ – Köp din Xplora X5 play här