Årets julklapp för barn

Letar du efter årets julklapp för barn? Det kan vara en utmaning att köpa en present till barn – oavsett om du är mamma eller pappa, en annan familj, nära vän och god bekant. Rätt julklapp för barn kan bjuda på mycket glädje. Och vi har ett bra förslag till dig! Vad kan vara bättre än att kunna ge sitt barn en trygg och bra ingång till den digitala världen? ❤️ 

 

Vad gör X6Play smartklocka till ett bra och säkert val – både för barnet och dig?

Om du ska lyckas köpa fina presenter till barn handlar det om att köpa något barnet verkligen vill ha och som det också kan ha stor glädje av. En helt unik mobil för barn – det kan bli den ultimata presenten i år! Vi på Xplora tycker att med anpassad teknik för barnen kan vardagen på många sätt bli lättare, barnet får större frihet och blir mer självständigt – och att hela familjen kan uppleva en ökad livskvalitet.

MEN – som påpekats ovan så måste tekniken utvecklas unikt för barn för att detta ska bli en stor och bra resurs. Och det var därför Xplora kom till; att ge barn den trygga och goda introduktionen till den mobila och digitala världen – där du som förälder kan vara den som sitter i förarsätet!

Vänta med smarttelefonen – Xplora är ett bra alternativ!

Vi tror på att vänta så länge man kan med att ge mindre barn en vanlig smartphone – som kommer med många funktioner och mycket innehåll som bara passar äldre och vuxna. Barn har inte den psykologiska mognaden att bearbeta alla de intryck äldre barn, ungdomar och vuxna har, långt ifrån – och har i mycket mindre utsträckning utvecklat ett kritiskt tänkande – vilket är väldigt viktigt när man är i den digitala världen utan övervakning och kontroll. Därför har vi i våra smartklockor medvetet valt att utesluta all tillgång till sociala medier och internet. I en färsk undersökning håller 98 % procent helt med oss ​​om att små barn inte har något att göra på sociala medier och internet enbart.

Många säkra funktioner

Med smartklockan kan barnet ringa och skicka röstmeddelanden till sin kontaktlista. I föräldraappen kan du enkelt bestämma vem ditt barn ska vara i kontakt med, få information om var barnet befinner sig via GPS:en – där du även kan ställa in säkra zoner. Att kunna ha denna trygghet att kunna nå barnet, och inte minst att barnet kan nå dig, tillsammans med GPS och säkra zoner, kan göra vardagen för många betydligt enklare – och där barnet också kan träna på att bli mer självständig! Något som de flesta barn upplever som en otroligt fin och spännande process. Nu kan du luta dig tillbaka (lite mer!) – och veta att du kan behålla kontakten – även när barnet är ute på egna äventyr!

Vi får inte glömma skolläget! I föräldraappen ställer du klockan i skolläge, så att det inte blir några avbrott i klassen och på fritiden. Helt genialiskt – det blir inte lättare. En av barnens favoritfunktioner är en kamera som kan ta bilder och filma. På så sätt får barn också dokumentera viktiga ögonblick i vardagen och kan dela dem med sina kontakter – föräldrar, mor- och farföräldrar och vänner. OBS: Dessa kan inte delas online.

Allt detta är satt i en form som passar barnets livsstil. Det är en klocka som sitter bra på handleden. Det är praktiskt och faller inte av, inte ens i en aktiv vardag. Och till skillnad från smartphonen glöms klockan inte lika lätt bort, då den sitter på handleden hela tiden. Många föräldrar berättar att äldre barn fortfarande använder Xplora just för att den här mobiltelefonen inte väger i fickan eller står i vägen för aktivitet – den är en del av barnets vardag utan att störa deras utveckling. Vi hejar på detta!

Läs mer om Xplora och skolläge här

Läs mer om fördelarna med Xplora här

Att skaffa den första telefonen är ett stort ögonblick för många barn. Med smarta val från er föräldrar kan denna upplevelse styras i en positiv riktning redan från början, och ligga till grund för sunda och goda värderingar framåt. Och inte minst – att inte utsätta barnet för innehåll som det inte har förutsättningar för att kunna smälta. Det är därför så många föräldrar rekommenderar våra smartklockor som ett perfekt alternativ till vanliga mobiltelefoner.

Läs mer om vilka åldrar Xplora passar för här

 

Julklappen som ger tillgång till vår supercoola aktivitetsplattform🌈

Genom vår supercoola aktivitetsplattform, som har som huvudmål att stimulera till ökad fysisk aktivitet, får du och ditt barn tillgång till ett helt universum av kampanjer och aktiviteter ni kan delta i! Läs mer om aktivitetsplattformen här

 

… och som minskar skärmtiden!

Våra smartklockor i kombination med aktivitetsplattformen kan hjälpa barn att hålla sig aktiva, friska och nyfikna! Fysisk aktivitet har också många hälsofördelar, vilket bidrar till att barn blir gladare och säkrare. Läkare nämner också att mer aktiva barn är mindre benägna att ha depression, ångest och utvecklingsförseningar.

Läs mer om skärmtid, mobilanvändning och barn här

Köp årets julklapp här 


Blev du inspirerad?

Vi hoppas att vi har hjälpt dig lite på vägen att hitta årets julklapp för barn! För oss är det viktigt att hitta julklappar som uppmuntrar till aktivitet, minskar skärmtiden och låter barn vara barn. Har du några andra bra förslag på julklapp för barn som kan åstadkomma detsamma? Dela den gärna med oss ​​på Instagram!

Du kan även köpa smartklockan Xplora hos Elgiganten, Power, Telia och Kjell & Company.

Följ oss på instagram för dagliga uppdateringar 🥰