#Daysirecall challenge – vi utmanar dig!

#DaysIrecall – vi utmanar dig!

Att internet och sociala medier har blivit en stor del av våra liv är ett faktum. Barn har idag större tillgång till skärmar än vad man som förälder hade som liten. Det är vanligt att man romantiserar hur barns liv såg ut förr i tiden då iPhones, iPads och tv inte fanns eller var lika stort. Dr. Micheal Cheng berättar i en artikel för CBC om hur han skulle önska att hans barn hade samma somrar som han hade på 70-talet. Hur han tog cykeln till kompisen eller grannen och kom tillbaka när han var hungrig eller att gatlyktorna slocknade.

En del familjeexperter tror att sommaren som präglats av Covid-19 har påmint om det förflutna. Hur alla barn, oavsett ekonomisk situation, spenderat semestern hemma då resor och lägerskola inte har varit på tal.

Daysirecall

Barn kommer inte att minnas sina bästa dagar framför skärmen

Tidigare i veckan frågade vi våra följare på Instagram om dom kunde dela något minne som dom håller kärt ifrån sin barndom. Gensvaret var stort och svaren varierade lite. Det var alltifrån cykelturer, resor, lekparksbesök, zoo, cirkus, åka flygplan och lek med grannen. En sak hade alla gemensamt — det var rörelse, aktivitet och ingen nämnde en dag framför skärmen.

Det är någonting vi tror är viktigt för föräldrar att ha med sig. Barn kommer inte minnas sina bästa dagar framför skärmen.

XPLORA smartwatch - rosa mobilklocka barn

Internet och sociala medier är här för att stanna. Det är en utveckling som vi inte kan blunda för och någonting vi får acceptera. Men att välja att minska på skärmen och istället använda den tiden till att göra något som innefattar miljöombyte, fysisk aktivitet och lek med barnen är något vi förespråkar. Det är dagar och händelser som sätter avtryck på barn.

#Daysirecall – Vi utmanar dig!

Vi vill sprida vårt budskap om #daysIrecall för att skapa en balans mellan teknologi och barn och tänker därför utmana er följare! Vi vill att du tar en funderare och tänker på ett specifikt minne eller dag ifrån din barndom utan skärm som du håller extra kärt. Är det någonting i din barndom som du skulle vilja ge ditt barn? Dela minnet tillsammans med dina tankar och en bild i ditt flöde under hashtagen #daysirecall och utmana sedan en vän att göra likadant!

Läs mer om X6Play