Xplora smartwatch för barn bidrar med 31 743 träd i Kanada!

Xploras vision är att göra det möjligt för barn runt om i världen att uppleva hur deras dagliga aktiviteter kan skapa en positiv förändring i världen.

Som ni kanske vet har vi samarbetat med One Tree Planted för att plantera träd! One Tree Planted är en ideell organisation som ägnar sig åt global skogsplantering. De planterar träd för att återställa naturen och den biologiska mångfalden. De ökar också medvetenheten om trädens betydelse och motiverar yngre generationer att göra något positivt för miljön.

Som en del av detta partnerskap genomförde vi en kampanj under juli och augusti där vi åtagit oss att plantera ett träd för varje såld Xplora-klocka.

Vi är mycket stolta över att meddela att vi tillsammans med One Tree Planted planterar 31743 träd i British Columbia!!!

Detta räcker för att täcka cirka 150 000 kvadratmeter skog och motsvarar 37 tunnland eller 21 professionella fotbollsplaner i standardstorlek!

British Columbia är Kanadas mest ekologiskt varierade provins. Den har landets enda öken, nära Osoyoos i söder, och Nordamerikas våtaste väderstation, på Vancouver Island västkust. Det har regnskogar, torra tallskogar, borealskogar, alpintundra, gräsmarker och mer. Mer än 1100 fågelarter, fiskar, däggdjur, amfibier och reptiler lever i B.C, vissa finns nu någon annanstans i Kanada.

Sommaren 2017 upplevde British Columbia den värsta skogsbranden i landets historia. Skogsbranden täckte över 4600 kvadratkilometer av provinsens obebodda inlandet, mer än dubbelt så mycket som den tidigare största branden 1958. Branden sträckte sig över 130 kilometer från slut till slut.

46 000 människor har tvingats lämna sina hem eftersom det fanns en risk för att elden skulle spridas. Detta har varit det värsta året för skogsbränder i British Columbia sedan registreringen började, enligt Skrepnek. Mer än 3900 brandmän kämpade 134 skogsbränder över hela provinsen.

Varför plantera träd?

Att plantera träd är ett av de bästa sätten att bekämpa de skadliga effekterna av klimatförändringarna. Träd hjälper till att rena luften vi andas in, filtrera vattnet vi dricker och tillhandahålla livsmiljö för över 80% av världens biologiska mångfald. Träd har också en enorm social inverkan genom att ge jobb till mer än 1,6 miljarder människor, stärka kvinnor i underutvecklade länder och stödja samhällen som är förstörda av miljöskador.

Så vi vill säga ett uppriktigt TACK för att du hjälpte oss att skapa så mycket positiva förändringar i miljön genom att köpa våra produkter.

Tillsammans kan vi göra mer! Håll ögonen öppna för att se hur våra framtida projekt kommer att hjälpa barn att göra en positiv förändring i världen.

Läs mer om X6Play