Vad är en Xplora Smartklocka?

Välkommen till en trygg smartklocka för barn! Om du har hamnat här är chanserna stora att du står inför ett dilemma, söker lösningar eller har ett behov som letar efter ett svar. Det handlar inte om dig, utan om de unga som du ansvarar för. Oavsett om du är förälder, släkting eller vårdnadshavare kanske du letar efter sätt att smidigt introducera dina barn till den digitala världen. Du är på rätt plats, och här är varför:

Xploras designar smartklockor unikt med ditt barn i åtanke. Vi går utöver teknologin för att hålla familjer samman, uppmuntra barn att vara mer aktiva och säkerställa deras säkerhet i den digitala och verkliga världen. Oavsett om vi förvandlar steg till belöningar eller erbjuder ett säkert sätt för barn att hålla kontakten, stöder vi en balanserad, hälsosam livsstil.

✔️ Barnvänlig design:

Varje modell i vår kollektion är utformad för barn och lägger till glädje i vardagen. De ljusa färgerna på våra band och de fängslande animationerna på våra skärmar förtrollar unga upptäckare. Oavsett om de återspeglar djuphavets mysterier eller det oändliga sträcket av kosmos, uppmuntrar våra klockor till berättelser och äventyr. På Xplora ägnar vi oss åt att utveckla teknik som är lika dynamisk och levande som de unga som bär våra klockor.

✔️ Utan sociala medier:

Vi begränsar medvetet tillgången till sociala medier på alla våra enheter av många skäl, men anledningen är enkel: Barndomsminnen formas offline, inte online. Xplora strävar efter att skydda unga sinnen från de skadliga effekterna av smartphones så länge som möjligt, för att säkerställa en säkrare, mer engagerande barndomsupplevelse som värnar om verkliga upptäckter framför digitala distraktioner.

✔️ Föräldrakontroll i appen:

När du navigerar genom föräldraskapets resa möter du den dubbla utmaningen att främja ditt barns självständighet samtidigt som du säkerställer deras säkerhet. Med varje smartklocka följer Xploras föräldraapp, som fungerar som din vägledande kompass och smidigt sammanför frihet med säkerhet för att uppnå den balans varje familj söker.

Denna teknologi fungerar mer som ett partnerskap, vilket möjliggör för dig att guida mjukt utan att kväva den äventyrliga andan som är medfödd hos varje barn. Genom att använda denna app övervakar du inte bara ditt barns plats; du engagerar dig aktivt i deras strävan mot ansvarsfull frihet. Att välja en Xplora smartklocka innebär att ge sig ut på denna resa tillsammans, vilket ger ditt barn möjlighet att utforska med försäkran om din skyddande närvaro.

✔️ GPS-funktion:

Ögonblicket vi slår på våra lampor på morgonen ansluter vi till nästan allt, från dammsugare till bilar. Naturligtvis är det meningsfullt att också ansluta till våra barn. Varje Xplora smartklocka har en GPS som är kopplad till föräldraappen och ger live spårnings möjlighet. Denna funktion ger föräldrar sinnesfrid och ger deras barn mer frihet.

  • Vår trygghetszons-funktion gör det möjligt för dig att skapa zoner runt ofta besökta platser, som ditt hem, en väns hus eller skolområden. Varje gång ditt barn går in i eller lämnar dessa områden får du en notis från appen.

✔️ Skolläge:

Aktivering av Skolläge: Föräldrar kan använda Xplora-appen för att aktivera “Skolläge”, vilket sätter smartklockan i viloläge. I detta läge kan barnen inte aktivt använda funktioner som att ringa samtal, skicka meddelanden, ta bilder osv. Smartklockan fungerar endast som en traditionell klocka och visar bara tiden, vilket eliminerar eventuella konflikter med lärare om att lägga undan den.

Fördelar för föräldrar: För föräldrar förblir alla viktiga funktioner på smartklockan intakta. De kan övervaka sitt barns plats när som helst och få aviseringar om de lämnar de inställda trygga zonerna. När skoldagen är slut avaktiveras Skolläge, vilket gör det möjligt för barnen att ringa samtal och skicka meddelanden som vanligt. Denna funktion stöder barnen i att göra planer med vänner och delta i aktiviteter efter skolan och främjar generellt en känsla av ansvar och självständighet inom fastställda gränser.

Flexibel tillämpning: Skolläge kan tillämpas när som helst, inte bara under skoltid, vilket gör det möjligt för föräldrar att begränsa användningen av smartklockan på natten, på morgonen och under kvällarna. Föräldrarna kan bestämma när deras barn kan använda smartklockans funktioner, vilket säkerställer flexibilitet och kontroll över dess användning.

✔️ Samtal:

Xplora smartklockor har mobilnätsanslutning vilket gör det möjligt att ringa. Klockan har en mikrofon och högtalarsystem som gör det möjligt för dig att kommunicera smidigt med ditt barn. Inkommande och utgående samtal är endast möjliga för förinstallerade kontakter som har angetts genom förälderappen i förväg.

Vi har integrerat en SOS-funktion för nödsituationer, vilket gör att barn kan larma sina föräldrar och vårdnadshavare genom att trycka på sidoknappen i tio sekunder. Vid aktivering ringer klockan administratören, och båda primära kontakterna får en avisering på sina telefoner. Om ingen svarar på det första samtalet fortsätter klockan att försöka tills en huvudkontakt (administratör) svarar. Kom ihåg att larmets volym beror på inställningarna på din telefon, och vidarekoppling av samtal fungerar endast om du inte har aktiverat röstbrevlåda på din telefon.

✔️ Meddelanden och röstmeddelanden:

Våra modeller erbjuder olika alternativ för meddelanden som är anpassade för olika situationer eller åldersgrupper:

  • Röstmeddelanden: Denna funktion gör det möjligt för ditt barn att skicka och ta emot röstmeddelanden, vilket är särskilt användbart för yngre barn som kanske har svårt med stavning.
  • Förinställda meddelanden: Vi har utformat vanliga förinställda meddelanden för att effektivisera kommunikationen, vilket gör den både snabb och effektiv för familjers hektiska dagliga liv.
  • Emojis: Om bilder är värda tusen ord är emojis säkert värda en miljon. Emojis har blivit avgörande inom kommunikation, särskilt bland yngre användare, och erbjuder en rolig och effektiv metod för uttryck.
  • Säkerhet och integritet: Xplora prioriterar säkerhet och integritet i alla kommunikationsfunktioner och skyddar våra unga användare från potentiell exploatering genom att tillåta kommunikation endast med kontakter som är godkända av föräldrarna genom appen.

✔️ Kamera:

Glöm dagarna då din lilla paparazzi snabbt grep tag i din telefon eller surfplatta för att ta oändliga bilder och snabbt fylla upp biblioteket. Nu kan du ge dem sin egen kamera. De kan enkelt fånga sina äventyr, njuta av problemfri fotografering med gott om lagringsutrymme och ha säkra delningsalternativ.

✔️ Stegräknare:

Fakta fängslar oss, särskilt när de kastar ljus över våra egna liv. Barn, precis som vuxna, uppskattar att följa sina dagliga rutiner. Klockans stegräknare är en lockande motivationsfaktor som uppmanar barn att förbli aktiva. Denna funktion integreras smidigt med vår aktivitetsplattform, som vi ska fördjupa oss i härnäst, och betonar den intrinsiska kopplingen mellan att spåra steg och engagera sig i plattformens aktiviteter.

Fun fact: Stegräknaren registrera alla steg även när klockan är i skolläget. Vi vill ju att alla steg ska räknas med!

✔️ Aktivitetsplattform:

Xplora smartklockor är anslutna till Xplora aktivitetsplattform, en rolig och inspirerande plats där du och dina barn kan delta i spännande äventyr, vinna fantastiska priser, spela spel, buda på produkter och mycket mer! Vi främjar fysisk aktivitet, glädje, utforskning, lek och lärande. I takt med att ny teknik ökar skärmtiden för barn blir det allt viktigare att förbli aktiva!

Att hitta rätt balans är inte alltid enkelt, och som föräldrar har vi en avgörande roll i att lära våra barn hälsosamma och positiva värderingar som de kan bära med sig genom livet.

Belönande aktivitet: Den inbyggda stegräknaren återställs till 0 varje dag. Aktivitetsplattformen registrerar dagliga steg och belönar en Xplora Coin för varje tusen steg. Du skulle bli förvånad över den sträcka de små fötterna täcker på en dag! Vår forskning visar att barn som deltar på plattformen rör sig 20 % mer än de som inte gör det. Läs mer här

Barnen kan sedan använda de samlade mynten för att buda på fysiska och digitala produkter i Xploras exklusiva auktion.

Läs mer om skillnaderna mellan våra modeller