Xplora smartklocka finns nu i 4 nordiska länder!

Efter en stor framgång i Norden med över 65 000 kunder i Norge, Sverige och Finland är det med stolthet och ödmjukhet vi vill meddela att Xplora smartklocka nu kommer att finnas tillgängligt i Danmark för första gången!

Den 15 oktober 2020 lanseras prisbelönta Xplora smartklocka i Danmark.

Xplora 4, som nyligen utsågs till “bäst i test” på TV2 Norge och M3 i Sverige, är en mobiltelefon speciellt utformad för barn i form av en smartklocka. Som den första CE-godkända mobiltelefonen i världen för barn är XPLORA en säker och effektiv teknik som är utformad för att ge barn en säker introduktion till den digitala världen. Det är därför Xplora 4 är en fantastisk första telefon för barn i åldern 4 år och uppåt.

Förutom att vara den enda smartwatchen för barn med tillhörande aktivitetsplattform och stegräknare som hjälper motivera barn till mer fysisk aktivitet, har Xplora smartklocka också gett barn större frihet att röra sig utanför, eftersom klockans inbyggda GPS gör det möjligt för föräldrar att följa och spåra barnets rörelser. Med Xploras smarta samtalsfunktion med 4G-täckning är föräldrarna bara ett klick bort ifall något händer, vilket också är en funktion som gör Xplora 4 till ett utmärkt sätt för barn att hålla kontakten med farföräldrar, familj och andra utvalda personer som enkelt kan kontaktas direkt från klockan.

Läs mer om Xploras nyare modeller här

Nordens största elektronikjättar stöder Xplora smartklocka

”Vi väljer att samarbeta med XPLORA eftersom de är ett spännande företag med bra produkter mot en tydligt definierad målgrupp på marknaden. Vi upplever Xplora som ett företag med hög kompetens, lätta att arbeta med och att de också är mycket flexibla när nya utmaningar uppstår. Vi upplever också Xplora som mycket aktiv och stötande i sin marknadsföring.”

Roy Westbye, Nordic Product – / Inköpschef Mobiltillbehör, Elgiganten.

”Vi är glada över att kunna introducera Xplora i Danmark i ett stort nordiskt initiativ. Vi kan se vilken skillnad det har gjort för föräldrar runt om i Norden och tror att det är rätt tid att introducera en bra och säker produkt med en tydlig vision på marknaden. Vi är glada över att kunna starta samarbetet med ett mycket kompetent, teknologidrivet – nordiskt företag.”

Thomas Tønsberg, Nordic Category Manager Fitness & Activity, Power International AS

Vilken roll spelar teknik för nordiska föräldrar under en tid som COVID-19 präglar?

Visste du att barns fysiska aktivitetsnivå i de nordiska länderna sjönk med mer än 30% när COVID-19 tog tag i världen?

I samarbete med forskningsbyrån IRO inledde Xplora en omfattande studie om barns aktivitetsnivåer i Finland i december 2019. Omedvetet om COVID-19-pandemin som väntade runt hörnet, och hur detta skulle påverka forskningsresultaten, blev det snabbt klart att pandemin vände familjens vardag. Detta kan också ses, eftersom barns fysiska aktivitetsnivå sjönk med mer än 30% när skolor och idrottsaktiviteter stängdes under sina studier. En betydande ökning av barns skärmkonsumtion blev uppenbar när barns aktivitetsnivåer sjönk, och iPad blev ett medel för “sinnesro” för många, eftersom föräldrar var tvungna att arbeta hemifrån och barn skickades hem från skolan och dagis. Till detta påpekar Xplora Mobiles VD, Kjetil Fennefoss, hur bland annat i Norge det genomsnittliga antalet steg bland barn var 8 000 per dag före COVID-19, som sedan har sjunkit till 5 600 steg per dag.

Här har Xplora visat sig i Norge, Sverige och Finland som en säkerhet för föräldrar genom att bidra till mer frihet och självständighet bland barn i takt med att ge motivation för mer fysisk aktivitet.

Vi ser fram emot att höra solskensberättelser om hur Xplora smartklocka kommer att bidra till en enklare vardag för danska barn och föräldrar och gratulerar Danmark till den stora lanseringen!

Läs mer om Xploras nyare modeller här