Xplora räddade 6 åring från tonårsmobbning

Xplora räddade 6 åring från tonårsmobbning

Angelina upplevde en förälders värsta mardröm. På väg hem från skolan mobbades hennes sexåriga son av en grupp tonårstjejer. Hade det inte varit för mobilklockan Xplora, kunde detta ha gått mycket värre.

– Jag vet inte vad som skulle ha hänt om han inte hade sin mobilklocka på. Nu är jag så tacksam att jag köpte den klockan, säger pojkens mor, Angelina.

Detta är ett bra argument för att låta barnen ha Xplora i skolan. Det kan sättas i skolläge för att inte distrahera barnen under skoldagen, men återaktiveras innan de åker hem.

Läs mer om Xplora här

Ringde från sin Xplora för att be om hjälp

Mamman säger att det inte är så långt till skolan så att sonen får gå ensam hem. På måndagen ringde han sin mamma med mobiltelefonen Xplora för att berätta att han var på väg hem. Kort därefter ringer han igen.

– Jag hörde honom skrika nej och var rädd, jag hörde också skratt i bakgrunden och förstod genast vad som hände. Jag var hemma från jobbet för att jag var sjuk och sprang ut för att hjälpa honom, säger hans mamma.

Hon kunde se händelsen på avstånd och ropade på att de skulle sluta. När hon nådde sin son sprang flickorna bort från platsen.

Kommer inte att gå ut

Tonårstjejerna som stoppade sonen sägs ha stått i en cirkel runt honom och använt honom som underhållning, medan de filmade händelsen trots hans förtvivlan. Pojken har det bra nu, men vill inte gå ensam längre.

Xplora räddade 6 åring från tonårsmobbning– Det är bra, men han vägrar att gå ut ensam, och om han gör det, pratar vi på Xplora hela tiden.

Det är en trygghet i efterhand av en sådan händelse att ha en mobilklocka han kan kontakta oss med. Vi hoppas att detta hjälper honom att vara tillräckligt säker för att gå ut ensam igen, säger hans mamma.

Mamman hittade videon av händelsen på sociala medier och har därmed fått veta vilka flickorna är. Hela händelsen har anmälts till den Norska polisen.

– Jag postade om mobbningen på Facebook för att få svar och information. Det handlar inte om att hänga ut någon, så jag har inte nämnt namn eller visat bilder. Detta är så allvarligt att de ska ta ansvar för sitt beteende, förklarar pojkens mor.

“Xplora är värt sin vikt i guld!”

Xplora har både samtals- och meddelandefunktioner utöver GPS. Detta skapar trygghet för föräldrar och barn.

– Som jag har sagt till NRK är Xplora guldvärd! Jag vet inte vad jag skulle ha gjort om han inte hade haft det. Det här kunde ha varit mycket värre om han inte ringde mig från Xplora, avslutar mamman.

Köp Xplora mobilklocka här

I vår mobilklocka har vi plockat ut de funktioner vi anser vara nödvändiga för barn att ha:
✔️ Samtalsfunktion.
✔️ GPS-spårning – se barnets exakta position. Du kan även ställa in trygga zoner som exempelvis skolan. Du får en notis när barnet lämnar eller går in i en sådan zon.
✔️ Stegräknare med tillhörande aktivitetsplattform som uppmuntrar till fysisk aktivitet.
✔️ Vi har anpassat klockan så att du som förälder kan ställa in exakt vilka som får ha kontakt med barnet.
✔️ Sociala medier och internet som har bevisad negativ effekt på barn har vi valt att utesluta helt. Det finns dessvärre alltför mycket olämpliga bilder, material och annat barn kan komma i kontakt med där.

Kort och gott — Vi har anpassat tekniken efter barnen och inte tvärtom

XPLORA mobilklocka har fått höga betyg och blivit testvinnare i många undersökningar som gjorts. Här är några av våra favoritrecensioner: M3, Familjemys