Xplora – Klockan som vi rekommenderar till alla vi känner.

Hej.
Mitt namn är Desiree och jag är Ambassadör för XPLORA. Jag tänkte nu berätta om klockan XPLORA och vad vi tycker om den.

Tidigare i sommar fick min femårige son Melker hem en klocka från XPLORA och wow vilken grej. För er som inte vet så är XPLORA en smart klocka med bland annat samtalsfunktion, smsfuktion och GPS. Klockan är dessutom utrustad med kamera, tidtagarur, stegräknare, trygga zoner och skolläge.

Denna klocka har vi såklart använt en hel del i sommar och jag känner, hur sjutton har vi klarat oss utan?
Man pratar ju ofta med sina barn om att de inte ska prata med människor de inte känner och att man ska gå därifrån om någon försöker ta kontakt. Det blir ju lite dubbelmoral när man på exempelvis semestern sen säger “tappar du bort oss så ta tag i en vuxen och visa armen, där står det nr till mamma och pappa så kan de hjälpa dig att ringa till oss”.

Med XPLORA har vi i sommar istället känt oss extra trygga då vi kunnat se på GPSen exakt var vår son är. När vi var på Liseberg i sommar så sa vi också till honom att om han tappar bort oss, så får han inte få panik, utan han kan lugnt ringa oss. Vi gjorde även upp att om han skulle tappa bort oss så skulle han stå stilla så att vi kan kolla på GPSen vart han är, ringa oss och berätta vad han ser runt sig, så skulle vi isåfall snabbt hitta honom – han behövde alltså inte ta kontakt med en annan vuxen som han inte känner. Hur bra är inte det?

Dessutom, så är det du som förälder som bestämmer vilka barnet ska få tillgång att ringa till, och vem som helst kan heller inte ringa honom, vilket för mig känns väldigt tryggt att veta att det är jag som bestämmer.

“Le då mamma, jag tar kort på dig nu”. Kamerafunktionen går verkligen hem hos min Melker.

Detta gör också att vi kan låta sonen vara lite mer “fri”. Han är som sagt 5 år, och behöver verkligeninte mamma och pappa i hälarna hela tiden. Med klockan så kan vi släppa lite på gränserna då vi endast är ett enkelt och snabbt samtal bort.
Jag ser också fördelar för oss i vinter med denna klocka. Vi bor i västra Värmland och åker mycket slalomskidor. Vår son var redan i vintras så pass duktig att åka ensam med kompis, men vi vågade inte riktigt släppa honom ensam då vi inte visste riktigt hur vi skulle få kontakt med honom eller han med oss. Han kunde heller då inte klockan så man kunde inte riktigt säga en tid vi skulle ses heller. Fördelarna denna vinter är att nu, kommer han kunna åka ensam med några kompisar i skidbacken. Med XPLORA kan han bara ringa oss när han undrar på någonting och jag kan se i appen via GPSen precis vart han är någonstans. Detta ser vi såklart väldigt mycket emot att få testa i vinter och jag lovar, det gör pojken också!

Jag rekommenderar verkligen denna produkt till alla föräldrar, och jag säger föräldrar just för att denna produkt har gjort mig som mamma väldigt mycket. Jag har kunnat släppa på gränser, jag har känt mig mycket tryggare under våra semestrar och andra tillfällen där det är mycket folksamlingar. Pojken har dessutom vuxit en aning sedan han fick klockan och blev genast både modigare och större! Den är också främst lämplig för barn från 4 år.

XPLORA vill gärna uppmana barn att vara just barn och jag upplever att detta verkligen lyckas. Våran femåring är nog i stadiet nu där han behöver kanske ringa oss ibland, men han är alldeles för liten för en telefon som han kan ringa med. Skulle han ha en telefon med sig till kompisarna så hade dem garanterad bara suttit med den, istället för att leka.

Dessutom så har vi ju dehär med mobbning. Det cirkulerar överallt på nätet och barn har ingenting i sociala medier att göra. Med en XPLORA så håller vi barnen utanför den världen ett tag till och det tror jag nog att vi flesta förälder vill!

• För dem som är huvudkontakter så kan man se all aktivitet som händer i klockan. Här exempelvis ser ni att jag ser att pojken ringt sin pappa och sin mormor. När klockan har lite batteri så kommer det också upp en notis att det är dags att ladda klockan.

• Stegräknaren är en mycket rolig och bra fuktion! Här exempelvis ser ni en halv dag på Liseberg för Melker. Över 18.000 steg och över en mil i avstånd! Bra för en femåring minsann. Denna funktion får i alla fall min son att röra på sig. Han tycker det är jätteroligt att se hur mycket han har gått om dagarna.

 

Det bästa med XPLORA enligt oss:
– Den sitter på armen som en klocka – slarvas därför inte bort.
– Enkelt att både få och ta kontakt.
– Roligt att skicka bilder mellan varann. Ex, mormor skickade bild på nya utomhus leksaker i somras till melker. Hur kul är det inte att barnet kan få veta sådant först?
– GPSen. Man ser precis vart barnet är!
– Klockan uppmuntrar till mer lek.
– Klockan är i silikonband så barnet får inte skav.
– Klockan är vattentät!

Vill du klämma och känna på klockan så finns den på Elgiganten och på Kjell & Company, annars tycker jag att du bör beställa hem en sådan redan nu!

 

/ Desiree Dalberg

Köp din XPLORA 3S HÄR