XPLORA 4 – Betyg 8 av 10 i stort test

Det är med glädje och stolthet vi läser denna recension och test utförd och skriven av M3.
Läs artikeln nedan:

Det kan finnas olika anledningar till att inte vilja ge sitt barn tillgång till hela stora vida internet. En orsak kan vara att barnet inte är moget för exempelvis sociala medier, en annan att uppkopplade moderna mobiler är bräckliga tingestar. Xplora är ett norskt företag som tagit fasta på problematiken. Produkten kan användas som en vanlig tracker som även klarar wifi. Det är dock de barnanpassade funktionerna som gör Xplora 4 särskilt intressant.

Efter installation och registrering i app så är det viktigt att byta till svenska, om det är barnets modersmål. Alla viktiga inställningar i armbandsmobilens lilla färgskärm nås genom att svepa med fingret för att byta sida i gränssnittet. Väl där kan du ställa in godkända telefonnummer som barnet kan ringa vid behov. Det går även att kombinera ett nummer med en bild så att barnet inte ens behöver kunna läsa.

Alarmknapp

”Klockan”, som finns i två olika färger, har även en 2 megapixlars kamera för både bild- och filmtagning. En viktig finess är alarmknappen på boettens sida. Hålls den in under några sekunder så skickas ett larm till förälder eller ställföreträdande vuxen.

Knappen på sidan av alarmknappen används för på -och avstängning samt som ”hem”-knapp för att navigera på armbandsmobilens skärm.

Utöver röstsamtal finns en meddelandefunktion. Vi gillar att chatten går att använda även om barnet inte kan skriva så bra då hen kan nyttja ikoner och färdiga korta fraser istället.

Laddningen sker med en standard usb-kabel med magnetkontakt i andra änden. Batteritiden är riktigt bra med tanke på enhetens blygsamma storlek och vi har inga stora anmärkningar när det gäller själva spårningens exakthet. Appen är snygg och lätt att begripa. På plussidan lägger vi skolläge som innebär att Xplora bara vibrerar vid nytt meddelande eller samtal.

Stegräknaren är fiffig och tydligen kommer produkten att utvecklas till att ha olika aktivitetsbelöningar i samarbete med bland annat Sony, Paramount och Fox så ungarna får virtuella slantar om de rör på sig ordentligt.

Omdöme

Som extra trygghetsförsäkring innan ungarna kommer in i den riktiga skärmåldern är Xplora 4 ett bra val.

Fakta Xplora 4

Kontaktxplora.se
Testad: December 2019
Plattform: Android, IOS
Storlek: 42 x 56 x 14 mm.
Vikt: 50 gram.
Batteritid: 60 timmar stand-by.
Laddare: Usb med magnetkoppling.
Arbetstemperatur: -10 till +45 grader.
Vattentålighet: Vattentät. (IPX8)
Geofence: Ja, det går att ha flera olika.
Pris datatrafik: 89 kr/mån vid årsabonnemang.
Fungerar i: Alla länder med gsm-nät.
Rek. pris: 1 995 kronor

HÄR kan ni läsa hela artikeln i M3.
HÄR kan du köpa XPLORA 4.