Vilken ålder passar för mobilklockan Xplora?

Vilken ålder passar för Xplora mobilklocka?

Xplora är en mobilklocka som också är en mobiltelefon utvecklad för barn. Xplora är perfekt för barn i ålder fyra år och uppåt tills föräldrarna känner att barnen är redo för en smartphone. Om du köper en Xplora tidigt ser du att klockans behov och användning utvecklas med barnet.

Dags för ditt barns första mobiltelefon? Läs mer och köp Xplora mobilklocka här!

Xplora för de små – ålder 4-5 år

Då Xplora är anpassat för barnen fungerar det väldigt bra för barn i mindre åldrar att använda klockan. Klockan har tydliga och stora ikoner och bilder som gör det lätt att navigera trots att man inte kan läsa fullt ut. Barnen kan ringa, ta bilder, titta på stegräknare och så vidare. De får stort nöje med att kunna kontakta familj och vänner med Xplora – i början kommer du som förälder förmodligen uppleva att barnet testar klockan och ringer väldigt mycket. Det är en fantastisk övning för barnet att använda mobiltelefon och kommunicera digitalt.

I början kan Xplora vara en övning för framtiden och ett verktyg för mycket lek och roligt. Ring mor-och farföräldrar, använd aktivitetsplattformen och låt ditt barn lära sig klockan.

XPLORA mobilklocka svart med blå detaljer

GPS- eller SOS-knappen kommer förmodligen inte att användas så ofta med tanke på att fyra- och femåringar inte går så mycket runt på egen hand. Klockan kan vara trevlig att ha om barnen vandrar bort i butiker eller andra platser. Barn kan se mer på Xplora som en leksak än ett kommunikationsverktyg i denna ålder. Det är dock kul – och en fantastisk introduktion till den digitala världen.

Vill du köpa Xplora för de yngsta i familjen? Kolla in våra klockor här!

Skolbarn med Xplora – 6-9 år

Detta är den primära målgruppen för Xplora när det gäller barn. Många föräldrar väljer att köpa Xplora inför skolstart, vilket vi tycker är jättebra!

De allra flesta barn ser verkligen fram emot att börja i skolan, men som alla människor kan de känna sig lite oroliga inför nya upplevelser. Om du bor nära skolan kan de också behöva gå ensamma hem så småningom. Här blir Xplora en fantastisk trygghet eftersom mamma eller pappa bara är ett tangenttryck bort! Vi har också fått bra feedback om att barn som upplever mobbning eller utestängning känner sig säkrare med Xplora mobilklocka.

Skolläge innebär att mobiltelefonen inte stör barnens skoldag. Du bestämmer vilka tider det ska vara i skolläge, och då kommer Xplora att vara en vanlig digital klocka med en SOS-knapp som kommer att kontakta dig om det finns något. Stegräknaren som räknar barnets steg dagligen är även igång när skolläget är aktiverat.

Åldersgruppen navigerar bra med mobilklockan – ännu bättre än fyra- och femåringarna. De får mycket nöje att kunna ringa vänner och familj med sin egen “mobil”! De använder mest Xplora-klockan för att ringa eller skicka ett röstmeddelande till föräldrarna för att be om tillstånd att göra något. Du bestämmer vilka kontakter som kan ringas i den överordnade appen och klockan har inte tillgång till internet eller beroendeframkallande appar som sociala medier.

översikt med xploras föräldraapp

Detta är en åldersgrupp som alltmer börjar utforska världen på egen hand. Genom GPS-trackern och samtalsfunktionen kan du enkelt hålla reda på var ditt barn är. Osäker på att spåra dina barn i GPS? Det skiljer sig inte så mycket från att följa dem överallt eller ringa dem hela tiden. Syftet är att skapa mer frihet för både dig och barnet. I föräldraapplikationen kan också trygga zoner skapas som meddelar dig när barnet lämnar eller går in i en trygg zon. Till exempel när de lämnar hemmet och kommer till skolan.

Har du skolbarn för hösten? Köp XGO3 här!

Före tonåren – åldersgrupp 10-12 år

För denna åldersgrupp är det en stor fördel att Xplora sitter säkert på armen. De är ofta ute på flera fritidsaktiviteter eller med vänner. Med Xplora ser du till att de alltid är tillgängliga och att “mobilen” inte lämnas i träningsväskan eller glöms bort i bussen. Barnet har bara tillgång till exakt den teknik de behöver för att vara tillgänglig och säker. Om de vill vara online kan de använda datorer eller surfplattor medan du kan hålla koll på aktiviteten. Xplora är inte emot internet, det är ett utmärkt verktyg för lärande och underhållning.

Xplora strävar efter att låta barn vara barn så länge som möjligt. Det är ingen hemlighet att smartphones med internet ger barnen tillgång till mycket information. Det ökar risken för nätmobbning, ökad stillasittande och att barn ser något de inte är tillräckligt stora för att förstå ännu. Studier visar till exempel att ungdomar tittar på porr tidigare och tidigare.

Utmaningen med Xplora för denna åldersgrupp är att många barn mellan tio och tolv har smartphones och det kan ses som dåligt att inte ha dem. Prata om det och titta på behovet. Om du slutar med en smartphone, förbered barnet på ansvaret, innehållet och kom ihåg att lära dem online-färdigheter. Kanske har du Xplora ett år innan barnet får en smartphone vilket blir en trevlig och naturlig övergång. Därför är det också en fördel att våra produkter är mycket billigare än de senaste mobiltelefonerna.

Xplora mobilklocka har fått höga betyg och blivit testvinnare i många undersökningar som gjorts. Här är några av våra favoritrecensioner: M3, Familjemys, 99mac

Vad behöver du som förälder tänka på?

När ditt barn vill ha en mobiltelefon är Xplora ditt säkraste alternativ. Tekniken är utformad för barn och för att ge föräldrar ett alternativ till smartphones, eller de äldre mobilvarianterna med få funktioner som glöms bort på lekplatsen eller skolan.

Om du börjar så tidigt som 4 år kommer Xplora att ge barnet en enkel introduktion till den digitala världen på ett roligt och lärorikt sätt. Om du väntar på att skolan ska börja är Xplora en fördel för barnet och föräldrarna när du vill hålla kontakten och följa en fas där barnen börjar utforska mer ensamma. Har du något äldre barn som du inte vill ge en smartphone till? Prata om det hemma och hitta en lösning som gör att du känner dig trygg.

Det finns inget sista ord här, men vi hoppas att våra produkter ger både dig och barnet trygghet, god kommunikation och ett säkert alternativ till smarttelefonen.

Tjatar barnet om en mobiltelefon? Läs mer om de senaste Xplora modellerna XGO3 & X6Play här!