Varför skapades Xplora?

Xplora grundades med ett tydligt mål och en stark vision: att låta barnen utforska världen medan de är trygga. Läs vår historia här.

Varje idé börjar med ett problem. Vårt var enkelt:

Det fanns inga mobil-produkter på marknaden som var speciellt ägnade eller designade för barn, då de var för unga för en smarttelefon.

Vår grundare tappade bort sin yngsta son på ett köpcentrum, och kunde inte nå honom på något sätt. Detta var en hemsk upplevelse.

Resten av oss har också varit med om liknande upplevelser, och blev överraskade över att det inte fanns en produkt som var i närheten av tillfredsställa dessa behov och som kunde lösa problemet på ett lämpligt och säkert sätt.

Bara i Europa rapporteras ett barn försvunnit varje sekund, så det er ingen tvekan om att detta är något de flesta föräldrar har tänkt på många gånger. Men i de flesta tillfällen handlar våra vardagliga bekymmer som förälder mer om att du bara vill kunna nå dina barn för att du behöver det. En smarttelefon kan göra detta, men då öppnas en dörr för många hot så som sociala medier, cyber-mobbning, internet, tillgång till opassande innehåll – listan fortsätter och fortsätter.

Ett annat faktum är att yngre barn ofta tappar bort saker, och smarttelefoner är oftast väldigt dyra. Svaret kom snabbt, vi utvecklade och levererade en lösning baserad på en mobil-klocka för våra barn med ett kompletterande och säkert program för föräldrarna. Vi raderade alla oönskade egenskaper hos smarttelefonen, men behöll det grundläggande (samtal och SMS) och en sofistikerad GPS funktion. Vi skapade en produkt med ett färdiginstallerat SIM-kort och tillhörande app som gör detta till en “one-stop-shopp” upplevelse för våra kunder.

Vi har fått flera priser för bra design, bäst i test och fantastisk feedback från kunder. Vårt team är mycket stolta över att levera en modern produkt i en viktig och växande marknad.

Du kan läsa mer om vår senaste klocka här.