Xploras smartklockor – allt du behöver veta

Barnets första mobiltelefon – designad som en smartklocka!

Xploras smartklockor är anpassade för barn från 4 år. När vi köper saker till våra barn letar vi efter produkter som är fördelaktiga för barnen och gynnar deras säkerhet och utveckling. Kläder som tål och lämpar sig för lek. Möbler och leksaker som ökar kreativiteten och lärandet. Vi köper barnleksaker, barnmöbler och barnkläder – så varför inte också köpa “barnteknik”?

Idag är det nästan oundvikligt att barn i allmänhet växer upp med mer teknik än vad deras föräldrar gjorde. På Xplora tror vi på tekniken och de fördelar den erbjuder, som att förenkla och förbättra vår vardag. Detta kommer dock med det enorma sociala ansvaret att anpassa tekniken till barn (och inte tvärtom), vilket är en stor del av Xploras vision.

Xplora har tagit fram en ny mobiltelefonlösning som är speciellt anpassad för barn och designad som en smartklocka. Xploras smartklockor är en säker introduktion till den digitala världen, och är säkra och enkla att använda. Vi har tagit bort all tillgång till sociala medier, internet och annat olämpligt innehåll och fokuserar istället på det som är viktigt för barnet – att hålla kontakten med nära och kära.

Över 700 000 föräldrar har redan valt en smartklocka från oss till sina barn!

Välkommen till Xplora – barnets första mobiltelefon. 

KÖP DIN XPLORA SMARTKLOCKA HÄR! 

De viktigaste funktionerna och fördelarna

Vi tror att Xplora är “barnets första mobiltelefon” och därför kan alla Xploras smartklockor ringa samtal och skicka röstmeddelanden, emojis, bilder och små förinstallerade meddelanden som “Hej”, “Älskar dig!” och “Kommer snart”.

I vår föräldraapp, “Xplora”, kan du installera de kontakter som kan kontakts med ditt barns Xplora smartklocka – på så sätt kommer ditt barn inte att kontaktas av främlingar, utan kan bara kommunicera med dina utvalda kontakter.

Om ditt barn kan läsa kan du fritt skicka SMS och chattmeddelanden från din telefon till Xplora-klockan, men du kan också alltid kommunicera med röstmeddelanden och emojis, vilket är roligt och enkelt för alla!

I föräldraappen kan du se var ditt barn befinner sig genom Xplora-klockans GPS. I appen kan du som förälder även skapa trygga zoner, till exempel “Hem”, “Skola”, “Fotbollsplanen” etc. Varje gång ditt barn antingen lämnar eller går in i en trygghetszon (eller T-Zon) får du ett meddelande på din telefon. Om ditt barn till exempel måste gå till skolan ensamt kan du följa när han eller hon lämnar den trygga zonen hemma och kommer till den trygga zonen i skolan.

Skulle något hända på vägen är Xploras smartklockor utrustade med en SOS-knapp, som vi naturligtvis hoppas att du aldrig kommer att behöva. Den här funktionen meddelar även föräldraappen och ringer direkt till klockans huvudkontakter, som ex. mamma eller pappa.

I föräldraappen kan du ställa in skollägen på ditt barns Xplora smartklocka, som är tidsinställda perioder som du anger. När ditt barns smartklocka är i skolläge fungerar klockan uteslutande som ett vanligt armbandsur, utan andra funktioner tillgängliga för barnet – dock är SOS-knappen fortfarande tillgänglig.

Med skolläge kommer ditt barns Xplora-klocka inte att vara en distraktion i klassrummet, varken för lärare, klasskamrater eller ditt barn.

Läs mer om att ta Xplora till skolan här!

På Xplora hejar vi på aktiva barn och mindre skärmtid. Alla Xplora smartklockor är utrustade med en inbyggd stegräknare som räknar barnens steg under hela dagen. Förutom att användas till roliga tävlingar mellan vänner och familj, omvandlas barnens steg även till Xplora mynt på Xploras aktivitetsplattform.

Nytt i X6Play är att aktivitetsplattformen integreras direkt i klockan samt du att med Premium kan köpa fler ringsignaler och bakgrunder!

För varje 1 000 steg ditt barn tar tjänar de 1 mynt som kan användas för att köpa coola produkter i vår butik, delta i roliga kampanjer och/eller spela spel. Du kommer bli förvånad över hur mycket de små fötterna faktiskt rör sig under dagen!

Läs mer om aktivitetsplattformen här!

Precis som många mobiltelefoner har även Xplora en kamera! Med klockans smarta selfiekamera kan ditt barn ta fantastiska bilder och bevara sina minnen i bilder!

Eftersom ingen av Xploras smartklockor har tillgång till internet, sociala medier eller annat olämpligt innehåll kan du tryggt låta ditt barn ha kul med att ta och skicka bilder på sig själva och sina vänner utan att oroa sig för att bilderna landar på fel ställen.

X6Play är utrustad med en 5 MP-kamera och kan både ta bilder och filma korta filmer. XGO3 har en 2MP-kamera för att ta fina bilder, men ingen videokapacitet.

Ingen av Xploras smartklockor har tillgång till internet, sociala medier eller annat olämpligt innehåll. Tanken bakom denna funktion är att minska barnens skärmtid, öka deras fysiska aktivitet och inte minst skapa en större trygghet kring vad barnen observerar och utsätts för. Xplora är inte emot att barn använder internet, men det är bäst när det görs under uppsikt så att barn kan vara barn så länge som möjligt.

Läs mer om hur internet kan påverka de minsta i familjen här!

Andra fördelar och funktioner:

  • Xploras smartklockor sitter säkert och säkert på handleden (så att den inte glöms bort på lekplatsen, försvinner eller blir stulen)
  • Slitstark och vattentät design
  • Kalender och alarm
  • Olika ringsignaler och larmljud
  • Lär dig klockan med de olika klockorna som bakgrund – med både digital och analog display
  • Färg-touchskärm
  • Xplora uppfyller GDPR-kraven

Tycker du att det är lite för tidigt att ge ditt barn en smartphone? Är du trött på att ditt barn tappar bort sin mobiltelefon? Vill du ha barnvänlig teknik för att kommunicera med dina barn?

KÖP DIN XPLORA SMARTKLOCKA HÄR! 

Du hittar även Xplora hos: Elgiganten, MediaMarkt, Kjell & Company, NetonNet, Home Safety och Jollyroom.