Städa med familjen – 5 strålande tips!

Få av oss tycker det är kul att städa, men att städa behöver inte alls vara så tråkigt – och du kan enkelt göra det tillsammans med dina barn!

Städa

Vi har samlat 5 roliga tips och tricks på hur du kan göra en lek av att städa som passar både stora och små. 

Oavsett om det svenska vädret är grått, blött och tråkigt eller lyser upp av den vackra vårsolen, så hittar många av oss alltid på en massa roliga saker som vi mycket hellre gör än att städa huset. Vi vill hellre roa oss med familjen, gå en härlig promenad i naturen – eller kanske till och med gå på bio med barnen och äta varma och goda popcorn.

Städa

5 tips för att det bli roligare att städa för hela familjen

1. Sätt igång din favoritmusik!

En helt fantastisk spellista kan få även de mest envisa åsnor att resa sig! Sätt ihop en peppig spellista som hela familjen kan sjunga och dansa med till. När dammråttorna under sängen har blivit för stora eller när du inte längre kan se golvet på grund av alla leksaker, skruva upp din favoritspellista, ge dammsugaren en snurr och börja städa som om det vore en FEST! 

2. Var aktiv och bli belönad!

Man skulle inte tro det, men man rör sig faktiskt MYCKET av att städa. Låt barnen räkna sina steg på Xplora-klockan, där för varje 1000 steg de tar, tjänar de 1 Xplora-mynt för Xploras roliga aktivitetsplattform! Läs mer om den här.

3. Kan du slå rekordet?

Vem älskar inte en gammaldags tävling!? Gå samman som ett team, starta tidtagaruret på ditt barns Xplora smartwatch och ta tid på hur snabbt du kan städa upp i rummet, dammsuga, torka alla ytor och tömma diskmaskinen. Skriv ner din tid och se om du kan slå tiden nästa gång du ska städa! Kanske kan det finnas ett pris att vinna?

4. Öka ditt barns självkänsla

Det är viktigt för barn att tro på sig själva och sin egen förmåga. Uppmuntra därför ditt barn att hjälpa till med städningen på sitt sätt – “du klarar det!”. När ditt barn ställs inför en uppgift (som såklart är tillräckligt utmanande för hens ålder) utvecklas du. När de genomför en utmaning blir de så stolta att det lyser ur ögonen på dem och de blir nästan 5 cm längre! Läs mer om hur du kan öka ditt barns självkänsla här.

Städa

5. Städa tillsammans!

Bara det faktum att ni som familj är tillsammans på ‘UPPDRAG STÄDA’ gör det hela lite enklare och roligare när ni hjälper varandra. Även om det kan vara en tråkig syssla att städa, testa att se det som trevlig kvalitetstid för hela familjen!

Hoppas städningen nästa gång blir lite roligare! Glöm inte att köpa någon av våra prisbelönta smartklockor för barn. Läs mer om vår utmärkelse här. Xplora är en trygg, älskad och prisbelönt mobil och GPS klocka för barn. Vi har tagit bort sociala medier, tillgång till internet och istället fokuserat på vad som är viktigt för barnet – att hålla kontakten med sina nära och kära. Kolla in våra modeller X6Play och XGO3 här.