Sommarens checklista – fulländad

Sommarlovet kan bestå av otroligt många olika aktiviteter att göra med familjen. Gå till stranden, res till ett annat land, besök nya platser i Sverige, tältresa, träffa familjen, träffa vänner, se fram emot att äta din favoritglass – det är sommar! För en avkopplande tid i sommar – tillsammans med våra smartklockor – har vi samlat några coola och användbara tips för hela familjen:

Skydda din hud från solen! Speciellt barnens känsliga hud behöver solskydd med hög solskyddsfaktor. På högsommaren rekommenderas en solskyddsfaktor på 50. Se till att ditt solskydd inte bara skyddar mot UVB-strålar, utan även mot UVA-strålar. Ännu bättre, bär lämpliga kläder och en solhatt för att skydda din hud ännu bättre. I allmänhet bör du undvika den stekande solen mitt på dagen och hålla dig i skuggan, eller ta enstaka pauser i skuggan för att svalka dig.

sommar

Vi bör inte bara skydda vår hud, utan också våra ögon från solens starka strålar. Barns ögon är fortfarande särskilt känsliga och bör skyddas med mörktonade kategori 3-glasögon eller med kategori 4-glasögon vid vattnet.

Drick tillräckligt med vatten under dagen! Speciellt när vi är aktiva eller svettas mycket behöver kroppen en extra portion vätska för att hålla sig väl återfuktad. Frukt och grönsaker med hög vattenhalt är bra tilltugg under varma dagar. Färska jordgubbar, äpple, vattenmelon, en gurka eller tomater är perfekta som mellanmål till bilresan, stranden, campingen eller där du semestrar på sommaren.

Se till att barnen inte äter för tung måltid om de vill bada efteråt. Efter ett mellanmål, vänta en stund eller ät en lätt måltid innan barnen badar.

OBS! Det är bäst att ta bort Xploras smartklocka innan du applicerar lotion/solskyddsmedel och innan du hoppar i vattnet! Xplora X6Play är certifierad IP68 som “vattentålig”, men speciellt barn har sällan koll på hur länge och hur djupt de är i vattnet.

Dessutom är inte allt vatten lika: klor, schampo, salt och liknande försvagar vattentätheten hos tekniska enheter och vattentätheten kan inte längre garanteras här.

sommar

Passar badkläderna fortfarande? Låt barnen prova badkläder hemma innan du åker på semester för att undvika obehagliga överraskningar! Ta med extra badkläder så att barnen slipper gå i blöta badkläder. Här kan du både ta med extra underkläder, strumpor och handduk.

Glöm inte att kontrollera lufttrycket på din luftmadrass innan pappa blir bekväm på den! Det är aldrig en dålig idé att ta med en pump för extra påfyllning av luft.

Har du tänkt på allt? Då kan sommarlovet komma!
Med kameran på din Xplora smartklocka kan du ta bilder på de coolaste ögonblicken och skicka dem direkt till mormor och morfar! Med våra mobilklockor för barn kan du alltid hålla ett öga på dina steg och klättra upp på rankingen längs vägen! Kom ihåg att dricka vatten ofta!

Din sommarchecklista sammanfattade:

  • Använd solkräm som skyddar barnen och dig själv
  • Drick tillräckligt med vätska under dagen
  • Undvik den stekande solen mitt på dagen
  • Ta av din Xplora smartklocka innan du badar
  • Ha en underbar sommar

Läs mer om våra innovativa smartklockor för barn

Våra smartklockor är bästa GPS-klockorna för barn!