Smartklockan för barn har blivit godkänd av flera myndigheter

Smartklockan XPLORA har blivit godkänd av det norska Konsumentverket

GPS-klockor för barn har fått tåla mycket blåsväder under den senaste tiden, och allt började med ’WatchOut’-rapporten som skrevs av Forbrukerrådet som är den norska motsvarigheten till Konsumentverket. De har nu gått ut med att de mottagit säkerhetstester från XPLORA och att de anser att de tidigare säkerhetshål är förseglade.

«Etter Forbrukerrådets vurdering er det sannsynliggjort at sikkerhetsfunnene som Mnemonics fant i Xplora er utbedret.» (13. desember 2017)

För oss på PepCall har säkerheten alltid varit utav högsta prioritet. Därför är vi mycket nöjda över att det norska Datatilsynet valde att fokusera på integritetsskydd kring produkter i samma kategori som XPLORA i slutet av 2017.
Datatilsynets uppgift är att kontrollera integritetspolicyn och medföra att privatpersoner inte kränks genom användning av information som kan vara associerad med dem. Tidigt i år godkändes XPLORA’s sätt att handtera personupplysningar av den norska myndigheten.

Norges motsvarighet till PTS, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), genomförde en marknadskontroll av XPLORA IF-W510S smartklocka för barn under hösten 2017. Resultatet blev att XPLORA klockan fortfarande säljs på den norska marknaden.
Då vi redan i mars förra året bad om att alla produkter i denna kategori skulle undersökas gällande godkännande av CE-märkning är vi mycket tacksamma för att utredningen har gjorts och att XPLORA tjänsten blev godkänd.
Det är väldigt viktigt för oss att konsumenterna har all information om vilka produkter som är trygga och säkra att använda.