Recension: Hjälp, vart är min son?

Hjälp, vart är min son?!

I somras var jag på Skansen med min sjuåring och min fyraåring. Medan jag hade full fokus på fyraåringen som hade mycket bestämda åsikter i presentbutiken försvann sjuåringen. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Det visade sig att Ture ledsnat på lillebrors show och begett sig över gatan till aporna. Han påstod att han informerat mig, men uppenbarligen gick informationen inte fram. Då bestämde jag mig:

Vi behöver en Xplora.

Redan i somras skaffade vi alltså vår första klocka. Den blev så omtyckt att nu när Xplora 4 släpptes ville vi självklart vara en av de första användarna. Ture gillar den nya coola designen och har särskilt framhållit att armbandet är mjukt och sitter skönt mot armen. Han är noga med sådant, gossen.

Den mest uppenbara fördelen med klockan är så klart att kunna nå varandra, kolla läget eller bestämma mötesplatser. Jag hade dock inte tidigare förstått hur mycket den faktiskt skulle underlätta för mig.

Som i höstas när Ture ville åka berg o dalbana på Grönan men jag inte riktigt vågade. Då kunde han köa själv med tryggheten i att kunna prata med mig under tiden och sedan åka medan jag själv stod tryggt utanför staketet och tittade på.

Klockan har också gett oss ett nytt sätt att kommunicera. Ture kan själv skicka över smileys, en liten bild eller till och med ett röstmeddelande för att snabbt ge en uppdatering om hur han har det.

När pappan var bortrest för några veckor sedan hade han och Ture daglig smileykontakt via klockan.

Man kunde ju tro att Tures favoritfunktion skulle vara någon av de ovan nämnda. Men stegräknaren är nog ändå den han återvänder mest till. Hur många steg kan man få in på en dag om man springer riktigt riktigt snabbt eller om man går riiiiiktigt lååååångsamt? Ture har svaret!

 

Foto och recension av  @according_to_e

Köp din XPLORA 4 HÄR