Presenttips till barn? Vi hjälper dig!

Oavsett om det är födelsedagar eller andra årsdagar är Xplora ett perfekt presenttips till barn i åldrarna 4-11. Att få sin första telefon är ett betydande ögonblick som alla säkert kommer att komma ihåg för resten av livet. När du börjar använda mobila enheter stannar de med dig resten av ditt liv. Med smarta val kan detta styras i en positiv riktning direkt från den första kontakten. Det är därför många rekommenderar Xplora!

Vad gör Xplora till ett perfekt presenttips till barn från 4 år och uppåt?

Utvecklingen av smartphones har varit överväldigande under det senaste decenniet. De flesta av funktionerna är dock utformade för att tillgodose våra vuxnas behov. Med Xplora har vi försökt att kristallisera allt som ett barn verkligen behöver från sin första telefon. Dessa väsentliga funktioner sätts i en form som passar barnets livsstil. Klockan på handleden försvinner inte och är praktisk för små fingrar.

Xplora stöder barnets självständighet. Ur ett föräldraperspektiv känns det enklare att ge ansvar och frihet med en Xplora på armen. Med Xplora är vi som föräldrar alltid uppdaterade om hur barnet rör sig. Känslan av säkerhet förmedlas också till barnet när han eller hon har möjlighet att nå vårdnadshavaren enkelt och snabbt.

Xplora hjälper också till att minska skärmtiden och öka aktiviteten. När du ger ditt barn en Xplora stöder du också hans eller hennes allmänna hälsa. Den inbyggda stegräknaren räknar steg varje dag och på aktivitetsplattformen kan ett barn lösa in roliga spel och belöningar med ackumulerade steg. Med andra ord kommer denna gåva att fortsätta att producera nya gåvor för alltid.

Vi har listat några smarta funktioner klockan har som gör Xplora till ett perfekt presenttips till barn:

 • Barnet kan ringa och ta emot samtal
 • Barnet kan skicka korta textmeddelanden.
 • Barnet kan skicka röstmeddelanden.
 • Klockan, tillskillnad från en mobiltelefon, sitter fast på armen vilket gör det svårare att tappa bort.
 • Klockan har GPS-spårning och du som förälder kan hålla koll på barnet i realtid.
 • I applikationen kan du som förälder ställa in trygga zoner för barnet. Du får notis om när barnet går in eller ur en sådan.
 • Vid fara som uppstår kan barnet klicka på SOS-knappen som skickar meddelanden till huvudanvändarna. Detta är en stor trygghet för både barnet och föräldern.
 • Barnet kan ta bilder och spela in videos.
 • Klockan har en inbyggd stegräknare som räknar barnets steg. Stegräknaren tillsammans med vår aktivitetsplattform motiverar barn till att röra på sig mer.
 • Klockan har varken internet eller sociala medier, då vi anser att barn för lätt kan komma åt olämpliga saker där.
 • Klockan har ett så kallat skolläge. När klockan är inställd på skolläge fungerar den uteslutande som en klocka och inte mobiltelefon. Detta för att Xplora inte ska vara ett störningsobjekt i klassrummet.
 • Ni lägger själva in vilka som får kontakta ditt barn samt vilka barnet själv får kontakta. På så sätt kan inte vem som helst kontakta ditt barn.

Sommaren är en bra tid att öva på att använda sin första telefon. När nya vindar blåser på hösten är det redan bekant att använda Xplora, vilket gör det lite lättare att starta nya livsfaser. Ge ditt barn möjlighet att njuta av barndomen så länge som möjligt.

Köp din XPLORA X6Play här.

Följ oss på sociala medier här.