Påskledighet med barn – XPLORA listar fördelarna!

Påskledighet med barn – vi listar fördelarna!

Påskhelgen närmar sig med stormsteg och för många är det inte riktigt som planerat. Oavsett om du reser till familjen, befinner dig i stugan eller stannar hemma, så finns det många saker som kommer att vara annorlunda. Här är några tips på hur du kan göra påskhelgen med barn enklare och roligare med XPLORA.

Ibland är det svårt att hålla koll på våra små ögonstenar, speciellt när vi har semester. När barnen är i skidbackarna, besöker en främmande stad eller om de bara går en kort promenad ensam till far-och farföräldrar är det inte lätt att ha kontroll över dem. Bara för att vi växte upp utan denna typ av teknik, betyder det inte att våra barn också behöver göra det. XPLORA erbjuder mer frihet för barnen och mer frihet för dig. Du måste fortfarande hänga med, men det blir lite lättare.

Hjälp barn att hålla kontakten med vänner och familj

XPLORA är också en mobiltelefon som skapats för barn. Vad du kanske inte vet är att du i moderappen “XPLORA” kan välja vilka kontakter som kan ringa och skicka ett meddelande till mobilklockan. Du kan skicka textmeddelanden om barnet kan läsa och skriva, men du kan också kommunicera med röstmeddelanden och emoji. På så sätt kan de hålla kontakten med vänner och familj om du inte får besöka dem så mycket nu.

Påskledighet med barn kan vara ansträngande

Nu när barnen är mycket mer hemma kan det ibland kännas överväldigande och tröttande. Skicka ut dem med en vän och låt dem spela, tävla och leka med varandra. Om barnen är tillräckligt gamla för att leka ute ensamma, men ändå unga nog för att titta på, titta på XPLORA-klockan och låt dem leka i närområdet. Du kan följa genom att ringa, skicka ett SMS eller titta på GPS. Under tiden kan du exempelvis titta på film och koppla av i soffan. När det är klart för middag, ring bara barnet och be dem komma in igen.

Föräldrar förtjänar också semester från hemskola och arbete. Även om vi aldrig är fria från att vara föräldrar, har alla nytta av lite fritid.

påskledighet med barn - xplora listar fördelarna!

Stegräknaren kan användas till mycket

Stegräknaren är mycket populär bland våra XPLORA användare. Med stegräknaren kan du ha en intern tävling i familjen eller så kan barnen delta i tävlingar vi har på vår aktivitetsplattform GOPLAY. Det är också möjligt att göra belöningsblad där barnen får poäng för varje dag de når målet på stegräknaren och får ett pris på påskafton. Både du och barnen kommer att vara så glada för aktiviteterna och få en god natts sömn när barnen har använt sin energi under dagen.

Kontrollera hur många steg du kan ta på en välplanerad påskäggsjakt, låt dem leta efter påskharen i trädgården eller åk på en fantastisk skidresa i påskvädret.

Tar du många semesterbilder? Nu kan barnen ta bilder också med XPLORA.

Det råder ingen tvekan om att mobiltelefonen kan användas under semestern. Vi tar fler bilder, delar mer på sociala medier och tittar mer på andras foton. Nu kan barn ta sina egna semesterbilder, men du behöver inte oroa dig för att de går vilse eftersom XPLORA inte har internet eller beroendeframkallande appar som sociala medier. Så du får ta dina bilder och dela var och med vem du vill, och barnen får ta sina som de kan visa för sina vänner.

Det kan även vara väldigt roligt att pyssla med barnen och skapa fina påskkycklingar, påskkort och annat. Klicka här för att komma till DIY-blogg med massor av inspiration.

Oavsett om påsklovet med barn går som planerat eller inte, önskar vi dig en fantastisk semester och hoppas att du får tillbaka hopp och positivitet just nu. Njut av familjen och var försök hålla dig säker. GLAD PÅSK FRÅN XPLORA!