Nyheten Xplora XGO2 har lanserats!

Kolla in vår nya Xplora XGO2!

Xplora XGO2 är perfekt för familjen som önskar en smartklocka till sitt barn, men till ett bråkdel av priset. I vår nyhet har vi valt att behålla många av de viktigaste funktionerna, till exempel samtal, GPS-spårning, skolläge och SOS-knapp. XGO2 uppfyller alla GDPR-krav så att du och ditt barn får en bra och säker upplevelse av smartwatchen.

En säkrare vardag?

Xplora XGO2 (nu XGO3) har, precis som storebror och storasyster Xplora X5 play (nu X6Play), inte heller tillgång till sociala medier eller internet – vi tror att barn inte har något att göra där utan vuxna som kan kontrollera vad barnet tar del av för information. Likt Xplora X5 play så hanterar du enheten via en föräldra-app. Du kan bestämma vem som kan kontakta barnet och vem barnet i sin tur kan kontakta själv. Detta bidrar till ökad kontroll och större säkerhet för många föräldrar, vilket många föräldrar hävdar är en av de bästa sakerna med klockan.

Xplora XGO2 har en inbyggd stegräknare som spårar barns steg. Stegen omvandlas till Xplora-mynt inne i vår aktivitetsplattform där barnen kan köpa produkter för mynten som samlas. Denna plattform syftar till att motivera barn att vara aktiva. Genom att delta i tävlingar på plattformen är det också möjligt att vinna coola priser! Allt du behöver göra är att få en Xplora-enhet, logga in på aktivitetsplattformen och vara aktiv!

Xplora XGO2 är perfekt för den aktiva familjen som vill ha en billigare modell. Xplora är perfekt för barn i åldrarna fyra år och uppåt tills föräldrarna tror att barnen är redo för en vanlig smartphone. Om du köper en Xplora tidigt ser du att behovet och användningen av klockan utvecklas med barnet.

Läs mer om Xplora XGO3 – efterföljaren till XGO2!

Så vad exakt är skillnaderna mellan Xplora XGO2 och Xplora X5 Play?

Xplora XGO2 smartwatch för barn är en billigare version av Xplora X5 Play, som är vår avancerade smartwatch för barn. XGO2 har en enklare design, men man har tagit hand om många av de funktioner som X5 Play har. Båda modeller har samtals- och SMS-funktion, GPS-spårning, stegräknare och Xplora XGO2 har en kamera med en något lägre bildupplösning än X5 Play. Xplora XGO2 levereras utan den videofunktion som X5 Play har, samt en något mindre batterikapacitet, något lägre minne och något lägre vattentålighet.

Xplora XGO2 har en ficklampa – vilket är en helt ny funktion. Vi tror att det här kommer att bli en favorit bland barnen! Både XGO2 och X5 Play har nätverksanslutningarna 2G, 3G och 4G, skolläge och SOS-knapp. Och naturligtvis följer Xplora GDPR-reglerna så att du inte behöver oroa dig för lagring eller att bilderna hamnar på internet.

Läs mer om Xplora XGO3 – efterföljaren till XGO2!

Xplora för de små – ålder 4-5 år

Då Xplora är anpassat för barnen fungerar det väldigt bra för barn i mindre åldrar att använda klockan. Klockan har tydliga och stora ikoner och bilder som gör det lätt att navigera trots att man inte kan läsa fullt ut. Barnen kan ringa, ta bilder, titta på stegräknare och så vidare. De får stort nöje med att kunna kontakta familj och vänner med Xplora – i början kommer du som förälder förmodligen uppleva att barnet testar klockan och ringer väldigt mycket. Det är en fantastisk övning för barnet att använda mobiltelefon och kommunicera digitalt.

I början kan Xplora vara en övning för framtiden och ett verktyg för mycket lek och roligt. Ring mor-och farföräldrar, använd aktivitetsplattformen GOPLAY och låt ditt barn lära sig klockan.

GPS- eller SOS-knappen kommer förmodligen inte att användas så ofta med tanke på att fyra- och femåringar inte går så mycket runt på egen hand. Klockan kan vara trevlig att ha om barnen vandrar bort i butiker eller andra platser. Barn kan se mer på Xplora som en leksak än ett kommunikationsverktyg i denna ålder. Det är dock kul – och en fantastisk introduktion till den digitala världen.

Skolbarn med Xplora – 6-9 år

Detta är den primära målgruppen för Xplora när det gäller barn. Många föräldrar väljer att köpa Xplora inför skolstart, vilket vi tycker är jättebra!

De allra flesta barn ser verkligen fram emot att börja i skolan, men som alla människor kan de känna sig lite oroliga inför nya upplevelser. Om du bor nära skolan kan de också behöva gå ensamma hem så småningom. Här blir Xplora en fantastisk trygghet eftersom mamma eller pappa bara är ett tangenttryck bort! Vi har också fått bra feedback om att barn som upplever mobbning eller utestängning känner sig säkrare med Xplora mobilklocka.

Skolläge innebär att mobiltelefonen inte stör barnens skoldag. Du bestämmer vilka tider det ska vara i skolläge, och då kommer Xplora att vara en vanlig digital klocka med en SOS-knapp som kommer att kontakta dig om det finns något. Stegräknaren som räknar barnets steg dagligen är även igång när skolläget är aktiverat.

Åldersgruppen navigerar bra med mobilklockan – ännu bättre än fyra- och femåringarna. De får mycket nöje att kunna ringa vänner och familj med sin egen “mobil”! De använder mest Xplora-klockan för att ringa eller skicka ett röstmeddelande till föräldrarna för att be om tillstånd att göra något. Du bestämmer vilka kontakter som kan ringas i den överordnade appen och klockan har inte tillgång till internet eller beroendeframkallande appar som sociala medier.

Detta är en åldersgrupp som alltmer börjar utforska världen på egen hand. Genom GPS-trackern och samtalsfunktionen kan du enkelt hålla reda på var ditt barn är. Osäker på att spåra dina barn i GPS? Det skiljer sig inte så mycket från att följa dem överallt eller ringa dem hela tiden. Syftet är att skapa mer frihet för både dig och barnet. I föräldraapplikationen kan också trygga zoner skapas som meddelar dig när barnet lämnar eller går in i en trygg zon. Till exempel när de lämnar hemmet och kommer till skolan.

Läs mer om Xplora XGO3 – efterföljaren till XGO2!

Läs mer om vår premiummodell X6Play

Före tonåren – åldersgrupp 10-12 år

För denna åldersgrupp är det en stor fördel att Xplora sitter säkert på armen. De är ofta ute på flera fritidsaktiviteter eller med vänner. Med Xplora ser du till att de alltid är tillgängliga och att “mobilen” inte lämnas i träningsväskan eller glöms bort i bussen. Barnet har bara tillgång till exakt den teknik de behöver för att vara tillgänglig och säker. Om de vill vara online kan de använda datorer eller surfplattor medan du kan hålla koll på aktiviteten. Xplora är inte emot internet, det är ett utmärkt verktyg för lärande och underhållning.

Xplora strävar efter att låta barn vara barn så länge som möjligt. Det är ingen hemlighet att smartphones med internet ger barnen tillgång till mycket information. Det ökar risken för nätmobbning, ökad stillasittande och att barn ser något de inte är tillräckligt stora för att förstå ännu. Studier visar till exempel att ungdomar tittar på porr tidigare och tidigare.

Utmaningen med Xplora för denna åldersgrupp är att många barn mellan tio och tolv har smartphones och det kan ses som dåligt att inte ha dem. Prata om det och titta på behovet. Om du slutar med en smartphone, förbered barnet på ansvaret, innehållet och kom ihåg att lära dem online-färdigheter. Kanske har du Xplora ett år innan barnet får en smartphone vilket blir en trevlig och naturlig övergång. Därför är det också en fördel att våra produkter är mycket billigare än de senaste mobiltelefonerna.

Våra tidigare modeller både Xplora X4 och X5 play har fått höga betyg och blivit testvinnare i många undersökningar som gjorts. Här är några av våra favoritrecensioner: M3, Familjemys, 99mac och Produkttesterna.

Vad behöver du som förälder tänka på?

När ditt barn vill ha en mobiltelefon är Xplora ditt säkraste alternativ. Tekniken är utformad för barn och för att ge föräldrar ett alternativ till smartphones, eller de äldre mobilvarianterna med få funktioner som glöms bort på lekplatsen eller skolan.

Om du börjar så tidigt som 4 år kommer Xplora att ge barnet en enkel introduktion till den digitala världen på ett roligt och lärorikt sätt. Om du väntar på att skolan ska börja är Xplora en fördel för barnet och föräldrarna när du vill hålla kontakten och följa en fas där barnen börjar utforska mer ensamma. Har du något äldre barn som du inte vill ge en smartphone till? Prata om det hemma och hitta en lösning som gör att du känner dig trygg.

Det finns inget sista ord här, men vi hoppas att våra produkter såsom Xplora XGO2 och Xplora X5 play ger både dig och barnet trygghet, god kommunikation och ett säkert alternativ till en smartphone.

Läs mer om Xplora XGO3 – efterföljaren till XGO2!

Läs mer om vår premiummodell X6Play