Mobiltelefon till skolstart?

Det är många föräldrar som vill introducera barnet till en mobiltelefon till skolstart. För många föräldrar kan en mobiltelefon vara ett viktigt steg för att veta var barnet är hela tiden. Det underlättar också vardagen med möjlighet att ändra middagstid och hålla kontakt.

Å andra sidan kan en mobiltelefon snabbt bli en börda. Mobilmobbning är ett välkänt fenomen för föräldrar, barn och lärare, och rädslan för obehörig kontakt med ditt barn via mobiltelefoner är många föräldrar värsta mardröm. Därför kan även en mobiltelefon till skolstart kännas läskigt.

Mobiltelefon till skolstart? – Läs mer om våra innovativa smartklockor för barn

X6Play blev utsedd till bästa GPS klockan 2023

mobiltelefon till skolstart Xplora

Xplora grundades med ett tydligt mål och en hög vision: Att låta barn utforska världen samtidigt som de är säkrare. Det är idag känt genom forskning att trygga barn har bättre förutsättningar att manövrera runt i världen. Att underlätta detta är något vi på Xplora lever och andas för.

Det fanns inga mobila produkter på marknaden som var specifikt designade och lämpliga för barn innan Xplora introducerade sina smartklockor gjorda för barn. Nu kan du skjuta på köpet av en vanlig smartphone, som kommer med mycket innehåll riktat till äldre och vuxna – innehåll och funktioner som barn absolut inte behöver. Med Xplora smartklocka kan barn vara barn – och vuxna kan fortfarande ha kontroll! Du bestämmer vem ditt barn ska ha kontakt med – enkelt i vår föräldraapp. I samma app får du även information om var ditt barn befinner sig.

Vår mobilklocka är utrustad med:

✔️ Samtal

✔️ GPS-funktion

✔️ Kameran

✔️ Stegräknare

✔️ Röstmeddelanden

✔️ Inga sociala medier och internet

✔️ SOS-knapp

✔️ Skolläge

… Och massa mer smarta och prisbelönta funktioner som gör X6Play och XGO3 till en perfekt mobiltelefon till skolstart!

Varför Xplora som mobiltelefon till skolstart?

Xplora är en säker introduktion till den mobila världen. Det är säkert och enkelt att använda. Vi har tagit bort sociala medier, tillgång till internet och olämpligt innehåll och istället fokuserat på vad som är viktigt för barnet – hålla kontakten med nära och kära.

Xplora är en tredelad tjänst som består av:

  1. Xploras smartklocka
  2. Xploras egen föräldraapp
  3. SIM-kort från Xplora

Vi har tagit bort alla oönskade funktioner på vår smarta klocka, men behöll grunderna (samtal och röstmeddelanden) och en sofistikerad GPS-funktion. För att göra det så enkelt som möjligt för användarna har vi satt ihop en produkt med ett förinstallerat SIM-kort och tillhörande app som gör detta till en “one-stop-shop”-upplevelse.

Med en smartklocka från oss kan ditt barn åka till och från skolan där du och ditt barn kan nå varandra via ringfunktionen. Många föräldrar vi pratar med tycker att det är bra att veta att de kan ringa barnet – och inte minst tvärtom; att barnet kan ringa mamma eller pappa om det skulle vara något

X6Play och XGO3 har blivit utsedd som bäst i test och fått höga betyg i ett flertal tester som gjorts. Här kan du läsa mer om testerna.

Läs mer om våra innovativa smartklockor för barn

X6Play blev utsedd till bästa GPS klockan 2023

Vad är skolläge?

Skolläge är en inställning för fasta på/av-tider som hindrar barn från att använda smartklockan utanför de angivna tiderna. Då fungerar smartklockan uteslutande som en vanlig klocka och inga andra funktioner finns tillgängliga för barnet. Detta kontrolleras av föräldrarna genom vår föräldra-app, och det är inte möjligt för barn att styra detta själva. På så sätt är smartklockan inte till besvär i klassrummet för barn eller lärare. Stegräknaren fungerar även när skolläget är på och kan därför fortfarande inspirera till extra aktivitet i vardagen. 


Vad sägs om kameran?

Barn som tar bilder av sig själva eller andra barn och publicerar detta online kan få en exponering långt utöver vad som var avsett. Det är därför viktigt att barn som har mobiltelefoner med en kamera har tydliga gränser för vad kameran kan användas till.

För små barn kan det vara en bra idé att undvika kameran. Mobiltelefoner utan kamera börjar bli sällsynta och det finns därför efter hand få alternativ att välja mellan. Så länge Xplora är i skolläge är kamerafunktionen också inaktiverad. Som tidigare nämnt finns ingen tillgång till internet, så delning på sociala medier via smartklockan går inte heller. Dessutom kan bilderna tagna med Xplora bara delas med förhandsgodkända kontakter och inte på sociala medier. Därför är Xplora ett bra alternativ för de yngsta barnen så att inga foton delas eller publiceras.

Lycka till med skolstarten! 

Att börja skolan är spännande, oavsett om barnet kommer att ha sin första skoldag eller börja en ny klass. Nytt skolår är alltid spännande för både stora och små – ny klass, nya vänner, eller kanske ny skola. Vi hoppas att Xplora kommer hjälpa er och även bidra till en något lättare skolstart för både unga och gamla, och önskar er alla lycka till!

Lycka till i skolan!