Viktig fråga: Ska jag välja en mobiltelefon eller Xplora smartklocka för barn?

Så, det är dags! Ditt barn är redo att utforska världen själv, men du behöver fortfarande komforten och säkerheten till hands. Är en mobiltelefon rätt väg att gå – eller finns det ett bättre alternativ där ute? Vänta, ja det finns! 

Barn växer upp så snabbt! Igår hade du en bebis i en sittvagn och idag börjar ditt barn gå till skolan på egen hand! Det här är en spännande men känslosam tid för oss föräldrar. Att släppa taget om den där lilla handen kan vara väldigt svårt! 

Vad ska man göra? Det finns många produkter att välja mellan, från en enkel klocka med en GPS-funktion som visar ditt barns position, eller en enkel “klock” telefon, och hela vägen upp till en komplett mobiltelefon.

Småbarn har inte så många människor att kontakta, och många föräldrar tycker att en smartklocka är ett bättre alternativ för deras barn. Den går inte sönder lika lätt, är billigare, lättare, har ingen tillgång till internet eller sociala medier – och föräldrar kan fortfarande vara anslutna till sina små med samtal och meddelanden! Barnen kan fortfarande ha kul med den inbyggda kameran och ringa när de behöver med en liten enhet designad för en stor värld!

Med en Xplora-smartklocka runt handleden är det lättare att utforska världen med en fantasi som bara barn har, utan distraktionen från mobiltelefon-världen. Låt dem skapa sina egna barndomsminnen, medan föräldrarna kan känna sig lugna.

Den prisbelönta aktivitetsplattformen ingår när du köper en Xplora smartklocka!

Aktivitetsplattformen

aktivitetsplattform

Vad är Aktivitetsplattformen?

Aktivitetsplattformen är en engagerande plattform som belönar barn för fysisk aktivitet på ett roligt sätt. Barn som använder aktivitetsplattformen har bevisat att de rör sig mer än de som inte gör det! Xploras senaste data visar att barn som använder en Xplora smartklocka i genomsnitt tar fler steg än de som inte gör det. Faktum är att de går ytterligare 2500 steg varje vecka!

Hur fungerar det?

Kärnan i idén är Xplora-mynt. Ett givande incitament att hålla våra barn aktiva. Användare tjänar Xplora-mynt för varje 1 000 steg de tar, för att sedan lösas in och få tillgång till ett brett utbud av hälsosamt och åldersanpassat innehåll – inklusive spännande kampanjer, lärande och upptäckter, spel, priser, auktioner och möjlighet att göra sin klocka mer personlig med ringsignaler och bakgrunder.

När barn börjar göra fler aktiviteter på egen hand både i verkligheten och online, hjälper Xploras aktivitetsplattform dem att bli mer självständiga. Våra produkter vägleder dem varsamt att utveckla goda vanor och göra bra val. Vi värdesätter att vara aktiva, ha kul och lära oss om världen, samtidigt som vi är säkra och uppkopplade. 

Vi tror att det är bäst att vänta så länge som möjligt innan vi ger mindre barn en vanlig mobiltelefon, som kommer med en överväldigande nivå av funktioner och innehåll som bara är lämpligt för vuxna. Medan barn utvecklar sitt kritiska tänkande, kommer föräldrars övervakning och kontroll att hjälpa dem att navigera genom den digitala världen.

Gå med i aktivitetsplattformen

Läs mer om våra klockor