XPLORA – Mobilklockan som gör att barn kan leka tryggt

Om jag som vuxen och 27 år känner av dålig påverkan av sociala medier, hur är det ens rimligt att gå ge en smartphone och öppna upp en ny ”undre värld” för en nio åring? Se vad Sveriges bloggare Paula Rosas tycker om XPLORA – barnens första mobiltelefon!

Minns ni när Molly kom bort på Aqualand i Spanien för 1,5 år sen? I 15 minuter stod mitt hjärta stilla. Tack gode gud kom hon tillbaka oskadd till oss och det fick mig att reflektera. Hur hade situationen blivit annorlunda om vi hade haft chans att kommunicera med henne medan hon var borta? Som familj finns det alltid ett behov av kommunikation oavsett hur små barnen än är.

”Vi behöver ha en gps på ungarna” sa vi på kvällen till varandra. På telefoner finns gps men i vår värld är Molly alldeles, alldeles för liten för att ha en smartphone.

Jag och Hugo arbetar med sociala medier och jobbar varje dag för att i våra kanaler skapa ett trevligt och snällt klimat. Trots vårt jobb blir även vi i perioder dåligt påverkade av olika typer av hets.

-Jag vill skydda mina barn från hets av sociala medier

-Jag vill skydda dom från att se olämpliga saker så som pornografi, vapen och våld

Om jag som vuxen och 27 år känner av dålig påverkan av sociala medier, hur är det ens rimligt att gå ge en smartphone och öppna upp en ny ”undre värld” för en nio åring?

Vi har inte nått frigörelsen än med Molly men med sorg i mitt hjärta så inser jag att den ligger bakom hörnet och lurar. Min bästa vän kommer snart få egna vänner i skolan och vilja frigöra sig mer och mer. Givetvis kommer jag att släppa min bästa vän och ge henne det hon behöver, för hon kommer alltid att vara hela min värld.

Men frigörelsen måste ske under trygga omständigheter. Jag litar på henne, men jag litar inte på omgivningen. Hur kommer det bli när hon vill börja gå hem själv från skolan?

Under 2019 är jag stolt ambassadör för XPLORA – mobilklockan som ger en trygg introduktion till teknologi för barn mellan 6-11 år.

Med XPLORAS mobilklocka kan vi:

-Vi som föräldrar kan lägga in ett vanligt SIM-kort som gör att vi och barnet kan ringa till varandra (man måste i en tillhörande app i förälderns telefon lägga till telefonnummer till mobilklockan så vem som helst kan inte ringa till sitt barn bara dom tillagda)

-Det positiva är att barn lär sig fort och första dagarna fick jag 10 samtal från Molly!

-I klockan finns en gps vilket känns som en enorm trygghet. Vi hade med oss barnens klockor till Vietnam och kände ett lugn över rädslan att tappa bort dom

Detta är mellantinget mellan inte telefon och telefon för barn som är alldeles för små för en telefon men där det ändå finns ett behov av kommunikation. XPLORA erbjuder kvalité och trygghet och så erbjuds även en kundtjänst på svenska.

Hur lika var inte jag och Leonore på det här kortet? =)

Jag tog med mig tjejernas klockor till Bounce för att låta dom lära känna klockorna innan vår resa till Vietnam. Bounce är ett ställe vi hänger på under vår fritid och en sådan plats som barnen faktiskt skulle kunna komma bort på. Vi övade oss då på hur vi skulle göra för att kommunicera och hitta varandra! =)

 

Läs hela Paulas blogginlägg här

Du kan läsa mer om XPLORA 3S här