Medvetet föräldraskap med Xplora

Föräldraskap är komplext: alla vet att det kan vara svårt att balansera arbete, hushållssysslor och kvalitetstid med dina barn. Att utöva medvetet föräldraskap kan hjälpa till att förändra din vardag mot en mer positiv och närvarande riktning, vilket gynnar hela din familjs välbefinnande.

 

Digitala enheter och deras ständiga distraktioner kan lätt avleda uppmärksamheten från de ögonblick som betyder mest för barn. Smartphones, surfplattor och andra enheter tävlar ofta om vår uppmärksamhet, vilket gör det svårt att etablera en djup och känslomässig kontakt med ditt barn.

Medvetet föräldraskap innebär att vara aktivt närvarande, erkänna och acceptera ditt barns behov och helt enkelt leva i nuet med ditt barn. Om den här termen är ny för dig, eller om du behöver en uppfräschning, tycker vi att du ska ta en titt på följande tips för ett mer medvetet förhållningssätt till föräldraskap.

Vikten av närvaro

Närvaro är nyckelordet i medvetet föräldraskap. När du är med ditt barn, försök att lägga digitala enheter åt sidan och ge ditt barn din fulla uppmärksamhet. På samma sätt är du ett exempel: tänk på att vid middagsbordet eller under familjeaktiviteter engagera dig i konversationer och delade aktiviteter, snarare än att bläddra igenom mobilen. 

Emotionell hantering

Medvetna föräldrar är skickliga på att hantera sina egna känslor, vilket också hjälper barnen att utveckla sina förmågor att hantera och reglera känslor, förmågor som kommer att gynna dem under hela livet.

Empati och förståelse

Aktivt lyssnande och empati är hörnstenarna i medvetet föräldraskap. De visar ditt barn att deras tankar och känslor är viktiga, bygger förtroende och främjar öppen kommunikation.

Positiv disciplin

Positiv disciplin är en uppfostringsmetod som fokuserar på att använda positiva metoder för att främja önskvärda beteenden hos barn, istället för att förlita sig på bestraffningar eller negativa åtgärder. Medvetna föräldrar som praktiserar positiv disciplin använder medvetenhet, kommunikation och kärlek för att hjälpa sina barn att utveckla goda vanor och ansvarstagande.

medvetet

Xploras smartklocka: En värdefull följeslagare för medvetna föräldrar

Xplora är en en trygg, älskad och prisbelönt mobil och GPS klocka för barn. Vi har tagit bort sociala medier, tillgång till internet och istället fokuserat på vad som är viktigt för barnet – att hålla kontakten med sina nära och kära. Vår smartklocka är inte bara en enhet; det är även ett värdefullt verktyg som kompletterar medvetet föräldraskap på flera sätt.

1. Enkel kommunikation

Med en smartklocka från Xplora kan du ständigt hålla kontakt med ditt barn. Skicka snabba meddelanden eller ring samtal, vilket skapar säkerhet och trygghet även när ni är ifrån varandra. Förmågan att finnas där för ditt barn gör det lättare att låta dem utforska världen på egen hand och vara medveten i nuet. 

2. Platsspårning

GPS-spårning säkerställer att du alltid vet var ditt barn är. Barnet kan gå på egna äventyr, samtidigt som du som förälder kan känna dig trygg, alltid bara ett samtal bort. 

3. Balanserad skärmtid

Xploras smartklockor har inte tillgång till internet och sociala medier, och har heller inga spel. Detta gör det lättare att övervaka och begränsa skärmtiden till önskade perioder. Det är viktigt för barnet att lära sig när det är dags att fokusera på det verkliga livet. Skärmar kan vänta.

4. Främjar fysisk aktivitet

Xploras smartklockor har en inbyggd stegräknare som uppmuntrar ditt barn till att hålla sig aktiv och främjar fysisk aktivitet! 

Medvetet föräldraskap är mer än bara en föräldrastil; det är ett meningsfullt och givande sätt att leva som djupt kan påverka din relation med ditt barn. Genom att anamma principerna för ett medvetet föräldraskap kan du skapa en harmonisk miljö där både du och ditt barn kan utvecklas. 

 

Läs mer om våra klockor

Xplora X6Play bäst i test

 

xplora