Måns Zelmerlöw väljer Xplora före smartphone

Måns Zelmerlöw väljer Xplora före smartphone till sitt barn

Att vara förälder är inte alltid en dans på rosor. Fram till att barnet fyller 18 har man som förälder ett ansvar att välja rätt åt sitt barn. Varje dag ställs man inför tuffa val och som förälder kan man bara tro och hoppas på att beslutet kommer att göra gott i slutändan. Det är långt efter barnet är äldre som man faktiskt kan kika tillbaka på de val man gjort och dra slutsatsen hur smart eller inte det valet var.

Något som många föräldrar säkerligen kan känna igen sig i är dilemmat när barnet kommit upp i skolålder. Barnet är nästan tillräckligt stor för att ge sig ut på egna äventyr, men ens egen rädsla spelar in. I det här skedet börjar allt fler och fler föräldrar söka sig till teknik som underlättar. Och då ställer sig många föräldrar frågan: Smartphone eller inte till sitt barn? Det är en viktig fråga som kräver fundering.

Läs mer om X6Play

Måns Zelmerlöw väljer Xplora före smartphone

Måns Zelmerlöw är stolt ambassadör för Xplora och har använt Xplora i några månader nu. Vi frågade honom om hans helhetsupplevelse med klockan och varför han valde att vänta med smartphone till hans barn. Läs nedan för att se hur han svarade.

Hur länge har ni haft er Xplora?

Vi har haft den i ungefär 2 månader. Archie blev överlycklig när han fick den.

Vad är det bästa med produkten enligt dig?

Att den aktiverar honom. I början sprang han rundor runt trädgården bara för att samla in mynt. Sen är det självklart ovärderligt att han kan ringa oss när han vill!

Vad uppskattar Archie mest med produkten?

Att skicka ljudmeddelanden. Det trillar nog in en 20-30 stycken per dag. Haha!

Varför valde du en Xplora istället för smartphone?

För att försöka minimera skärmtid så länge det går. Archie och hans vänner är som besatta av tv-spel och gaming och jag tycker man märker på hans humör när han suttit framför skärmen mycket. Hade han fått en smartphone är det svårt att begränsa tiden samt svårt att bevaka vad han spelar, vilka appar han har, vem han har kontakt med etc.

Vad är ditt bästa tips för att minimera skärmtid och öka aktiviteten hos barn under Corona-tider?

Sätt tydliga gränser för hur mycket skärm som tillåts varje dag. Få barnet att förstå att har man bara tålamod nog så kommer man kunna köpa nästan vadsomhelst för sina fiktiva mynt.

Påskkampanj Xplora X4

Råd till dig som funderar

Vi vill ge dig som är i valet och kvalet om du ska skaffa en smartphone eller inte till ditt barn lite råd. Gör en ordentlig research och försök rada upp vilka funktioner som är viktiga för dig. Sedan kan du rada upp alternativ på samtliga produkter som uppfyller det behovet och överväg för och nackdelar. Vi finns alltid tillgängliga om du har frågor rörande våra produkter. Klicka här för att komma till våra kontaktuppgifter.

Revolutionerande för dig och din familj

Xplora är den marknadsledande mobilklockan för barn. Vår mobilklocka är mellantinget att ha en smartphone och inte. Tillskillnad från en smartphone har Xplora varken internet eller sociala medier som hämmar aktivitet och rörelse och har påvisad effekt för barnets ökade stillasittande. Xplora besitter andra smarta funktioner som kommer vara revolutionerande för dig och din familj. Mobilklockan är bland annat utrustad med:

  • Samtalsfunktion.
  • GPS-spårning.
  • Röstmeddelande.
  • Kamera.
  • Skolläge.
  • Stegräknare med tillhörande aktivitetsplattform GOPLAY som uppmuntrar till fysisk aktivitet och rörelse.
  • Ställ in vilka som får kontakta barnet och vice versa.
  • SOS-knapp.

Läs mer om X6Play

Xplora mobilklocka har fått höga betyg och blivit testvinnare i många undersökningar som gjorts. Här är några av våra favoritrecensioner: M3, Familjemys,