Är det klokt att köpa en Xplora smartklocka till ditt barn? Föräldrarna berättar!

Många föräldrar frågar sig när deras barn är tillräckligt gamla för att ha en alldeles egen smartphone, eftersom den har innehåll och funktioner som barn absolut inte behöver. Vi har ett säkert alternativ för dig. Över 1 000 000 föräldrar har redan valt smartklockan från Xplora till sina barn – barnets första mobiltelefon som har utvecklats helt unikt för barnen! Här förklarar föräldrarna själva varför det är en bra idé att låta barnen börja med en smartklocka innan de skaffar en vanlig smartphone.

En tryggare vardag för hela familjen

Xplora grundades med ett tydligt mål och en hög vision: Att låta barn utforska världen samtidigt som de är säkra. Det är känt genom forskning idag att trygga barn har bättre förutsättningar att manövrera runt i världen. Att underlätta detta är något vi på Xplora lever och andas för.

Det fanns inga lämpliga mobilprodukter på marknaden som var specifikt designade och lämpliga för barn innan Xplora introducerade sina smartklockor. Nu kan du skjuta på köpet av en vanlig smartphone, som kommer med mycket innehåll riktat till äldre och vuxna – innehåll och funktioner som barn absolut inte behöver. Med Xplora smartklocka kan barn vara barn – och vuxna kan fortfarande ha kontroll!

Här ger vi dig 5 anledningar till varför det är klokt att köpa en smartklocka till ditt barn

1. När barnet går iväg
Barn kan vara oförutsägbara och impulskontrollen är långt ifrån färdigutvecklad. Kanske ska barnet till en kompis, men då är de inte hemma och barnet går vidare till nästa kompis i närheten utan att meddela. De kan drömma sig bort i butiken och komma bort från sina föräldrar. Eller så kanske de går hem från skolan för att de vill prova en ny genväg. Det finns många sätt som barn kan röra sig på och då är det väldigt trevligt att kunna ringa dem och hitta dem med hjälp av GPS.

Min 7-åriga tjej hade gått bort när hon skulle ta en omväg hem från skolan idag. Hon var så rädd när jag ringde henne, och som tur var kunde jag kolla på kartan var hon var och jag gick och hämtade henne. Hittade en livrädd tjej som var helt off! Xplora-klockan är fantastisk och vi är så glada över att ha den, säger mamma Cathrine Bardellotto.

Köp din smartklocka här

2. Om barnet behöver hjälp
Någon gång måste man släppa ut barnen i den stora världen. Det mesta går bra, men det kan uppstå svåra situationer och olyckor där barnen behöver hjälp. Xplora har hjälpt barn som till exempel blivit mobbade, blivit sjuka eller misshandlade – där de vill och behöver hjälp av sina föräldrar direkt, speciellt om det inte finns några andra vuxna där som kan ta hand om barnet. Här kan både GPS-funktionen och SOS-knappen vara mycket lämpliga i olika situationer.

– Vi är väldigt nöjda med Xplora. Vi berättade för vår dotter hur vi kunde följa henne, ringa för att hämta henne och att hon kunde komma till oss när som helst. Vikten för oss är just att veta var hon är då hon har diabetes och kan få en känsla om hon inte kommer hem i tid. Nu är vi alla supersäkra på att hon kommer hem – eller att vi hittar henne, säger mamma Nina Engø.

Angelina upplevde en av föräldrars värsta mardrömmar. På väg hem från skolan blev hennes sexårige son mobbad av en grupp tonårsflickor. Hade det inte varit för mobilklockan Xplora hade det här kunnat gå mycket värre.

– Som jag har sagt till NRK – Xplora är guld värd! Jag vet inte vad jag skulle ha gjort om han inte hade haft det. Det här kunde ha gått mycket värre om han inte ringt mig från sin smartklocka, säger hans mamma.

Läs hela fallet här.

Glad flicka under paraply

3. Smartphone är dyrt
Viktigt är det faktum att yngre barn ofta förlorar saker, och smartphones är oftast väldigt dyra. Därför har vi tagit fram en lösning baserad på smartklockor som sitter säkert på armen när barnet leker eller är på väg hem från kompisar, skolan eller aktiviteter.

Sjuåriga Amilia börjar bli mer självständig, även om hon fortfarande behöver uppföljning av sina föräldrar. De försökte använda en gammal mobiltelefon för att hålla kontakten, men denna glömdes ofta bort hemma eller lämnades på lekplatsen. Till slut var den borta.

– Vi vill att Amilia ska vara ett barn så länge som möjligt, så det är viktigt för oss att begränsa skärmtiden och ha kontroll över vad hon tittar på. Vi valde Xplora framför en smartphone eftersom den sitter säkert på hennes arm, ger oss kontroll över var hon är och inte tar fokus från aktivitet och lek, säger mamma Chaima.

Läs mer om våra produkter

4. Minska skärmtiden och undvik internet
Vi tog bort alla oönskade funktioner på klockan, men behöll grunderna (samtal och textmeddelanden) och en sofistikerad GPS-funktion. I de flesta fall är vår dagliga angelägenhet som förälder att veta var barnen är och att de är säkra. Du kommer att kunna nå dem om du ringer. En smartphone kan göra detta, men du öppnar också en dörr för många hot som sociala medier, nätmobbning och tillgång till olämpligt innehåll och så vidare.

– Varken jag eller Amilias pappa Nils är emot teknik, men all teknik är inte anpassad för barn – och vi tror att Xplora ger henne precis det hon behöver nu. Vi har testat mobilklockan i en vecka och det är jättebra att vi kan prata, skicka meddelanden och sms – mer än så behövs inte just nu. Det är positivt att det inte finns tillgång till internet, säger Chamia.

– Perfekt för barn som inte behöver en mobiltelefon ännu. Med Xplora får du precis vad du behöver för att hålla kontakten med barnet som är “ute på vift”. Meddelanden och samtal. De kan ta bilder och vi kan skicka bilder till dem, säger mamma Maria Solsvik.

Barn lutar sig mot hö och ler stort

5. Enkel och säker användarupplevelse!
Vi har fått flera utmärkelser för bra design, bäst i test och utmärkt feedback från kunder. Vårt team är mycket stolta över att kunna leverera vår smartklocka för barn! Vi sätter ihop en produkt med ett förinstallerat SIM-kort och tillhörande app som gör detta till en “one-stop-shop”-upplevelse för våra kunder. På så sätt får barnet först i tidig ålder tillgång till det de behöver av mobilteknik och där föräldrarna har kontroll och kan använda sin smartphone för att följa GPSen, förhandsgodkända kontakter och sätta på skolläge. En mycket säker ingång till den mobila världen!

Köp nu