Julpyssel för barn i 5 enkla steg

Som barn är julafton en av det största händelserna som sker under året. Julen är en förtrollande tid som byggs upp under årets gång och blir allt mer intensivt ju närmre man kommer. Spänningen och förväntningarna är skyhöga och tiden innan kan vara outhärdlig för en del barn. Ingen är gladare över jultomten, julklappar, julgransdekorationer, luciadagen och adventskalendern än barnen. Att baka, förbereda, pynta, njuta av kalenderpresenter, äta pepparkakor och lussekatter samt titta på årets julkalender på tv.

Man kan inte säga annat än att julen är förtrollande och magisk! Och medan du väntar är en julverkstad en perfekt aktivitet att göra som en trevlig familjeträff. Tänd rökelse, lyssna på härlig julmusik, lägg fram apelsiner, nötter och pepparkakor – och börja till exempel med att göra årets julkort tillsammans med barnen!

Varje dag bygger upp barnets förväntningar inför den stora dagen. Ju närmre julafton desto pirrigare är det inför självaste julafton och jultomtens besök. Ja, man kan inte annat än att säga att julens tid är förtrollande magisk ✨ Med det här inlägget vill vi på Xplora tipsa om en rolig aktivitet du kan göra med barnen under advent. Här är våra fem enkla steg för att göra fina julkort med barnen. Hur mysigt är det inte att få hemgjorda julkort?!

I och med att julen närmar sig med stormsteg tänkte vi på Xplora tipsa om kreativt julpyssel för barn. I det här inlägget kommer vi presentera hur man med 5 enkla steg kan skapa sitt eget julkort som är ett roligt julpyssel för barn.

Vill du veta mer om XPLORA klicka här.

Du behöver:

  • 1 sax
  • Lim
  • Ett tjockare vitt papper
  • Ett glittrigt skumgummi-papper i röd färg
  • Glittriga pompom bollar i ett flertal färger: vi har valt vitt, rött och grönt som symboliserar julen.
  • 2 plastögon
  • 1 svart tuschpenna

Vi på Xplora köpte mycket av vårt material hos Rusta, där dom har en färdig julbox för skapande.

julpyssel för barn Xplora

Steg 1

Vik pappret på mitten och använd sedan pennan för att dra stödlinjer vart du ska klippa. När du ritar ska du göra en halv cirkel där cirkeln tar slut där pappret är vikt. Klipp sedan efter stödlinjerna.

Steg 2

Ta det glittriga skumgummi-pappret och gör en triangel som ska bli tomtens luva. Klipp sedan efter stödlinjerna.

Steg 3

Klistra fast luvan på det vita pappret.

Steg 4

Klistra på pompom-bollarna längs med luvan och ansiktet. Klistra även på ögonen och rita mun (valfritt)

Steg 5

Öppna koret och skriv din hälsning.

Bra jobbat! Nu är presenten redo att ges bort till en du håller kär.

Glöm inte att föreviga ditt verk med klockans inbyggda kamera. Ni finner mer information om våra smarta mobilklockor genom att klicka HÄR.

Dela ditt resultat med oss på Xplora på vår instagram @xplora_sverige 😍🎅🎁🎄