Hur bestående minnen skapas

Barndomsminnen är en av de saker som verkligen sätter spår hos oss som människor. Vilken typ av minnen vill du att dina barn ska se tillbaka på?

Kommer du ihåg när du var barn? Det kanske var ett tag sedan, men det har varit med dig hela tiden. Allt som har hänt i ditt liv – även långt tillbaka – har gjort dig till den du är idag.

Viktiga minnen

Generellt sett är de tidigaste minnena de flesta kommer ihåg i åldrarna 3,5 till 4 år. Detta är runt den tid då hjärnan under utveckling börjar behålla sin långtidsminnesfunktion.

Skapa perfekta minnen för dina barn med X6Play 

Tidiga barndomsminnen ger oss den söta positiva smaken av nostalgi. När många av oss tänker tillbaka på vår barndom minns vi vår familjehistoria, mor- och farföräldrar, långa somrar, friare dagar, massor av vänner och äventyr och läskiga stunder.

Den där doften av nyklippt gräs, din favoritmat, doften av lekplatsen, dina vänners hus, rosor eller din mammas parfym.

Så, hur är det med våra barn?

När vi ger oss ut på en spännande resa in i vårt eget förflutna, är vi som föräldrar dedikerade till att ge våra barn samma chanser att skapa de där speciella minnen som kommer att vara i vuxen ålder.

Frågan är: Ger vi våra barn liknande möjligheter som generationerna före oss?

Ny forskning från norska myndigheter visar att 4 av 5 föräldrar är oroliga över att deras barn spenderar för mycket tid framför en skärm. Och låt oss vara ärliga – det finns bra skärmtid och det finns dålig skärmtid. Många av oss har riktigt fina minnen när vi tänker tillbaka på sociala spelkvällar som kämpade mot onda bossar på enkla tv-spel med våra vänner på 80- och 90-talen.

Idag tar användningen av mobiltelefoner, sociala medier, beroendeframkallande spel, surfplattor, datorer, bärbara datorer, streamingtjänster, TV-program och vårt allmänna onlineliv mer och mer tid från både våra egna liv och våra barns liv varje dag.

Snabba, meningslösa och förglömliga stunder är inte sättet att skapa bestående minnen.

Vilken typ av minnen vill du att dina barn ska se tillbaka på?

Inlägget fortsätter under bilden

Lösningen

Xplora X6Play smartklocka kan ge den frihet som din familj längtar efter och dina barn behöver för att komma ut i den verkliga världen och skapa sina egna barndomsminnen. Utan sociala medier och ingen koppling till onlinevärlden har ni fortfarande möjligheten att ringa och skicka meddelanden till varandra!

LÄS MER OCH KÖP HÄR

Låt ditt barn springa fritt – Xplora tar hand om resten!

SÅ HÄR GER DU DITT BARN MER BARNDOM:

  • Låt dem bli uttråkade! Från tristess kommer kreativitet och de kommer att bli bättre på att hitta sina egna sätt att göra saker på.
  • Prata med dem om vad du brukade göra när du var liten. På så sätt ansluter du dig genom minnen. Kanske får de lite idéer på egen hand.
  • Låt dem gå ut på egen hand i en trygg miljö. Låt dem träffa och få kontakt med andra människor på deras egna villkor. Det är så de blir självständiga.
  • Sluta göra planer! Se bara vart dagen tar dig. Kanske kommer barnet på några coola idéer!
  • Hitta konversationer i de små sakerna. Den där lilla stenen på gatan som påminner dig om morfar, det där trädet som var format som en astronaut eller det där skräpet som är format till en groda. Att undra över saker som vi normalt inte lägger märke till ger barnet en chans att drömma och komponera tankar på egen hand – istället för att matas passivt från en skärm.

Köp en Xplora X6Play smartklocka för barn idag

Läs mer om våra innovativa smartklockor

Följ oss gärna på Instagram