DIY 5 enkla och roliga Halloween-kostymer!

Halloween är kanske den mest spännande och magiska tiden på året – åtminstone om man frågar de små i familjen! Om du vill njuta av de kusliga festligheterna på ett mer miljövänligt och budgetvänligt sätt är en gör-det-själv-kostym ett fantastiskt alternativ till köpta alternativ. Kolla in Xploras roliga kostymidéer och bli inspirerad till att pyssla med ditt barn inför Halloween! Men en varning: efter ditt hantverk kan du hitta små spöken, pirater eller till och med mumier som springer runt ditt hem och grannskap… Fortsätt på egen risk!  

Klassiskt spöke

Klassiker är klassiker av en anledning. Spökdräkten är ett enkelt och effektivt alternativ för alla som vill skapa Halloween-känsla med en budget.

Skapa denna kostym från ett gammalt lakan. Placera lakanet över ditt barn och markera streck runt ögonen med hjälp av en penna. Klipp sedan ut hål för ögonen så att ditt lilla spöke vet vart det ska spökas. (Obs: Kom ihåg att ta bort lakanet innan du klipper ögonhålen!)

Tips! Stoppa ett LED-ljus i en lykta och riv sönder lite i kanterna av lakanet för att skapa en kuslig – och söt – look!

Mumie 

Vänta lite, vem lämnade gravdörren olåst? En läskig mumie är här för att reda ut historien och skrämma dina grannar. 

Mumiekostymen sätts enkelt ihop genom att klä ditt barn i vita kläder. Linda så mycket gasväv eller toalettpapper runt kläderna som du vill för att uppnå den klassiska mumielooken. Använd genomskinlig tejp eller små säkerhetsnålar för att fästa ändarna. 

Tips! Eftersom mumier är uråldriga kan du göra kostymen mer autentisk genom att färga gasväven eller toalettpappret. Kaffe- eller tefläckar eller andra fläckar som får det att se mer slitet ut är mer än välkomna. Lämna också några remsor av omslaget obundet, som om mammans bandage sakta lossnar när det strövar omkring i grannskapet. Läskigt!

Superhjälte

En superhjälte räddar dagen, även på Halloween!

För att skapa en superhjältedräkt, låt ditt barn bära ett par strumpbyxor och skapa en cape av ett lakan eller ett annat tygstycke. Superhjältar måste skydda sin identitet, så glöm inte att skapa en mask av kartong eller papper.

Låt ditt barn bestämma vad deras superkraft är och välj tillbehör därefter. En supersnabb hjälte kan bära löparskor, en stark kan bära en lekvikt, en med lätta krafter kan bära en ficklampa, och så vidare.

Tips! Om du vill göra det där “lilla extra” med kostymen, prova att trycka ett superhjälteemblem för engångsbruk på en skjorta (OBS! detta steg får du bara göra med en förälder i närheten) 

Instruktioner:
1. Skriv ut ditt valda superhjälteemblem på vanligt skrivarpapper.
2. Klipp ut en bit plastfolie så att den passar jämnt runt emblemet.
3. Placera utskriften där du vill ha den på tröjan.
4. Stryk plastfolien genom en bit bakplåtspapper tills den smälter fast i skjortan.
Obs: Stryk aldrig direkt på plastfoliet; använd alltid bakplåtspapper emellan.

Pirat

Hej, kompis! Du kan enkelt sätta ihop en rolig piratdräkt med föremål du har hemma. Släng bara på dig en randig skjorta och knyt en bandana runt ditt barns huvud. Du kan skapa en ögonlapp av en bit snöre och kartong. Glöm inte att rita en ankartatuering för extra piratkänsla!

Tips! Ett svärd av trä eller kartong blir extra snyggt till kostymen. Landkrabbar se upp!

Köksmästare

Alla vill inte se läskiga ut på Halloween. Vissa kanske vill bli världens bästa kock istället! Du kan enkelt skapa en kockdräkt genom att ta på dig ett förkläde och en kockmössa. Som tillbehör kan ditt barn bära en baguette eller en picknickkorg. För extra kul kan du strö lite mjöl i ansiktet.

Tips! Kockar kan också ha mustasch – lockigt och franskt, förstås!

Xplora garanterar säkerhet på Halloween

Halloween är ett roligt firande, men det kan också göra vissa föräldrar lite nervösa över att låta sina barn ströva omkring i grannskapet.

Med Xplora smartwatches och GPS kan föräldrar spåra sina barn som går bus eller godis. Säkerhetszonsfunktionen varnar dig om ditt barn lämnar ett särskilt område. Dessutom låter smartklockan barn nå ut till sina föräldrar när som helst och är bekväm att ha på handleden. Det är ett perfekt val för en första telefon när tiden inte är helt rätt för en smartphone.

Om du funderar på att skaffa en smartklocka rekommenderar vi att du kollar in våra toppmodeller, X6Play och XGO3.

halloween

Glad Halloween!

Läs mer om våra smartklockor

X6Play bäst i test