Halloween för barn – Vi ger dig 6 läskiga och roliga idéer

Läskiga och roliga idéer för Halloween för barn 

Det är dags att förbereda sig för årets läskigaste helg, nämligen Halloween. Vi på Xplora tycker att man ska fira helgdagar, stora som små och se till att unna sig något utöver det vanliga. Vi har listat 6 kreativa idéer för en rolig, läskig men säker Halloween för barn 👻😜

1. Förvandla ditt hem till ett spökhus

Dämpa belysningen, tänd ljus och dekorera ditt hem till ett läskigt spökhus. Du kan sätta upp falska spindelnät, dödskallar, spöken eller andra läskiga dekorationer runt huset för att få dina barn på Halloween-stämning. Våra favoriter är dekorationer av pumpa lyktor – som ger ditt hem den perfekta, skrämmande Halloween-känslan. En spellista som passar stämningen förhöjer upplevelsen och att utföra de aktiviteter som anges nedan blir ännu roligare när hela hemmet dekoreras enligt temat.

Halloween för barn

2. Läskig matlagning

Att baka, laga mat eller göra snacks och godis hemma är vad de flesta barn tycker är riktigt roligt! Du kan hitta otroligt mycket rolig och (o) trevlig inspiration på nätet för hemlagade ätbara snacks till Halloween för barn. Det behöver inte vara avancerat – spagetti förvandlas till maskar med matfärger och korv till blodiga fingrar med ketchup. Många recept med Halloween-tema är så enkla att barnen kan engagera sig i matlagningen. Du finner kreativa och läskiga recept från ICA. Mmmmmmm – god aptit! Här är det bara att använda fantasin.

3. Motbjudande hantverk

Ta fram din kreativa hatt och skapa eget slime. En höjdare när man firar Halloween för barn. Receptet kommer här:

Du behöver 
3 dl kallt vatten
2 1/2 msk potatismjöl
några droppar olja
några droppar karamellfärg

Gör så här: 
Mät upp kallt vatten i en kastrull och häll i potatismjölet. Vispa ihop det och starta plattan. Låt det sjuda upp och koka samman till en tjock smet ( det går fort ) ta bort från plattan och vänd ner olja och lite karamellfärg.
Ställ in i kylskåpet och låt svalna, sedan är det klart

4. Gör Halloween-pumpa

En av de roligaste sakerna med Halloween är pumpa carving. Om du har små barn är du naturligtvis ansvarig för själva snideriet – och barnen för dekorationen! Här kan du skära ut olika dekorationer av svart och färgad kartong som är prisvärd att köpa i en hobbyaffär och limma på. Här sätter bara fantasin gränser. Vill du inte skära pumpan? Inga problem, du kan bara måla den istället!

5. Skattjakt i en mörk trädgård

Dekorera trädgården och vänta därefter tills att mörkret fallit på. När tiden är inne låter du barnen gå ut i trädgården för att leta efter en gömd skatt. Låt barnen ha varsin ficklampa som kan hjälpa dom se. När Xplora sitter på barnets arm kan du lätt hålla koll på barnen på avstånd med hjälp av klockans inbyggda GPS-funktion. Om barnet går ut ur den förvalda trygga zonen du satt upp i föräldraapplikationen blir du informerad om detta. 

Läs mer om våra klockor här

6. Klä ut er!

Naturligtvis bör alla ovanstående aktiviteter göras klädda enligt temat för att skapa rätta känslan när man firar Halloween för barn! Att klä sig i kreativa dräkter är kul när som helst på året – det tycker åtminstone många barn! Ge barnen ansiktsfärger samt fria händer för att skapa sitt eget Halloween-utseende.

Även om du inte planerar att gå på en halloweenfest eller gå på bus eller godis rundan, kommer barnen tycka att det är kul att du gör något annorlunda än du brukar göra – och inte minst; klä ut dig med barnen! Det behöver inte vara dyrare eller mer avancerat än att ta ett gammalt lakan och skära ut hål för ögon och mun… 👻 Kom ihåg att tagga @xplora.se på dina bilder så att vi kan re-posta era fantastiska Halloween-dräkter på vår Instagram.

För många kan den mörka årstiden verka mentalt tung, men det är lätt att liva upp vardagen med en mängd små aktiviteter. Vi önskar alla en rolig, lagom läskig och säker Halloween för barn!

Genom att följa oss på Instagram och Facebook @xplora_sverige håller du dig uppdaterad om nyheter och överraskningar!

xplora