Fördelarna med Xplora mobilklockan

Fördelarna med Xplora mobilklockan till sitt barn

I dagens samhälle är det oundvikligt att barn växer upp med teknik långt utöver vad deras föräldrar gjorde. Xplora tror på teknik och fördelarna med att förenkla och förbättra våra liv, men också på det enorma sociala ansvaret att anpassa tekniken för barn.

När vi handlar till barn letar vi efter produkter som är till nytta för barnets säkerhet och utveckling. Kläder som tål och är lämpliga för lek, säkra möbler och leksaker som ökar kreativitet och lärande. Du köper barnleksaker, barnkläder och barnstolar – varför inte köpa “barnteknik” också?

En fördel med Xplora är att den inte har internet och sociala medier. Därav ökas inte skärmtiden vid användning av vår X6Play.

Dessa är de viktigaste funktionerna och fördelarna med Xplora X6Play:

Samtal och röstmeddelande

Vi säger att Xplora är “Barnets första mobiltelefon” så dessa funktioner förväntas således av produkten. Vad du kanske inte vet är att du i moderappen “Xplora” kan välja vilka kontakter som kan ringa och skicka ett meddelande till mobilklockan. Du kan skicka textmeddelanden som barnet kan läsa och skriva, men du kan också kommunicera med röstmeddelanden och emoji.

GPS och SOS-knapp

I föräldraappen kan du se var barnet är och skapa säkra zoner. Om till exempel barnet går ensam till och från skolan kan du se när det lämnar säkerhetszonen hemma och kommer till säkerhetszonen på skolan. Skulle något hända på vägen har klockan en SOS-knapp som vi hoppas att du aldrig kommer att behöva använda. Den här funktionen meddelar den överordnade appen.

Skolläge

När ditt barn har kommit till den säkra zonen i skolan kan du sätta smartklockan i skolläge så att den inte blir en distraktion för undervisningen. Då fungerar klockan som vilken digital klocka som helst.

Stegräknare

Xplora brinner för mindre skärmtid och aktiva barn. Med stegräknaren kan barnet tjäna Xplora-mynt för varje 1000 steg, och med dessa kan man köpa coola priser i vår butik på vår unika aktivitetsplattform. I butiken finner du produkter som bland annat lego, spel, ryggsäck, sparkcykel mm. Denna funktion kan också användas för roliga tävlingar mellan vänner och familj. Något du kanske inte vet är att stegräknaren är på oavsett om skolläget är på eller inte. Vi vill inte att barnet går miste om steg under skoldagen.

Kamera

Som alla andra mobiltelefoner har Xplora en mobilkamera. På detta sätt kan barnet ta fantastiska bilder eller videos och sätta sin egen prägel på mobiltelefonen genom att välja sin egen bakgrund med sina favoriter. Barn kan också ha kul att ta bilder på sig själva och vänner utan att behöva oroa sig för att det landar på internet. När skolläget är på kan barnet inte använda klockans kamera.

Inget internet

Tanken bakom detta är att minska skärmtiden, öka aktiviteten och skapa trygghet kring vad barnen observerar. Xplora är inte emot att barn använder internet, men det bästa är när det sker under tillsyn så att barn kan vara barn så länge som möjligt.

Andra fördelar och funktioner:

  • Mobiltelefonen sitter säkert på armen och är svår att tappa bort
  • Kalender och klocka
  • Olika ringsignaler och varningsljud
  • Pekskärm i färger
  • Vi uppfyller GDPR-kraven.

Fördelarna med xplora mobilklockan

Tror du att det är lite tidigt att ge ditt barn en smartphone? Är du trött på att ditt barn tappar din mobiltelefon? Vill du ha användarvänlig teknik för att kommunicera med dina barn? Då är Xplora rätt val för dig.

XPLORA mobilklocka har fått höga betyg och blivit testvinnare i många undersökningar som gjorts. Här är några av våra favoritrecensioner: M3, Familjemys