6 festliga familjaktiviteter i december

December är en tid av glädje då gemensamma aktiviteter samlar familjer och vänner. Här är härliga idéer på julinspirerade familjaktiviteter.

Vinterfilmkväll:

Förvandla ditt vardagsrum till en mysig vinteroas. Bygg en koja med filtar och kuddar, dekorera den med julbelysning och säsongens dekorationer. För filmtilltugg, njut av en kopp kryddat glögg tillsammans med pepparkakor och små pajer. Välj en blandning av klassiska julfilmer och fördjupa dig i en filmkväll med familjen.

Filmtips för de små och äldre barnen:

  • Polarexpressen
  • Tomten är far till alla barnen
  • Shrek – Nu är det jul igen
  • Snögubben

Gör det själv – Skapa dekorationer:

Samla familjen för en julpysselstund! Handgjorda julkort från barnen sprider alltid glädje, och granen ser vackrast ut med hemmagjorda julpynt och girlanger. Snöflingor limmade på fönstret är en mysig julklassiker.

Instruktioner för fönstersnöflingor:

Ta ett ark papper (bakplåtspapper fungerar också). Vik papperet till en triangel. Klipp olika hål och former i papperet (var försiktig med fingrarna!) Voilà! Papperet avslöjar en härlig och utan tvekan unik snöflinga!

Julbakning:

Förena familjen i köket för en dag av julbakning. Från pepparkakor till små pajer, involvera alla i bakrusningen. Den som har de mest kreativa dekorationsidéerna blir familjens mästerbagare!

Pulkatävlingar:

Med varm choklad i termosen och snöbyxor på är det dags för roliga pulkatävlingar! Testa vem som är den oöverträffade familjemodiga i en lekfull pulkakamp. Ni kan komma på olika regler för loppet, till exempel:

  • Alla deltagare måste åka ner för backen på magen!
  • Den sista som korsar mållinjen är vinnaren – men pulkans hastighet får inte helt stanna av.
  • Sjung en julsång under hela nedfarten.

Den riktiga vinnaren är den som springer uppför backen mellan pulka-åken!

Virtuellt familjemöte:

Anslut med mor- och farföräldrar och andra älskade släktingar och ha ett trevligt virtuellt familjemöte. Ett barn kan självständigt ringa viktiga nära och kära med en Xplora-klocktelefon. Xplora tillåter kontakt endast med förhands godkända kontakter av föräldrarna.

December är en tid för glädje, samhörighet och att skapa mysiga minnen med våra nära och kära. Hoppas du fann några familjaktiviteter du blev inspirerad av!  Önskar er alla en underbar högsäsong!

Följ oss på Instagram! 

Läs mer om våra smartklockor 

xplora