Få en trygg sommarsemester med Xplora!

Hur kan du och din familj få en så bra semester som möjligt med Xplora?

Sommarlovet står för dörren – och det innebär många möjligheter! Även om semester och sommarlov betyder mycket lek och nöje för barnen kan det ibland vara utmanande för oss föräldrar. Hur löser man nästan två månaders skollov för barn med fyra till fem veckors semester som vi föräldrar ofta har till vårt förfogande? Det är en årlig återkommande patiens för många familjer under sommarlovet.

Säker semester!

Samhället har äntligen öppnat upp sig som vanligt igen och de allra flesta går nu till kontoret för att jobba. Frågan blir då ofta hur man ska se till att de barn som är så pass stora att de kan vara ensamma hemma, eller klara stora delar av dagen själva – har det bästa och säkrast möjliga, samtidigt som vi föräldrar vill känna en viss kontroll. Även om vi inte är närvarande med våra barn.

En möjlighet du har med våra Xplora smartklockor är att du kan ställa in en trygghetszon i din egen trädgård – eller någon annanstans du tycker är en trygg zon för dina barn. Du kommer att meddelas av Xplora-applikationen om ditt barn lämnar det säkra området. Om detta händer är du bara ett knapptryck ifrån att ringa ditt barn.

Xplora kan hjälpa dig!

Xplora vill hjälpa familjen i denna utmanande situation, så att sommarlovet kan bli så bra som möjligt för både föräldrar och barn! Även om barnen kan vara tillfälligt ensamma hemma då och då under sommarlovet, kan vardagen göras trygg och med mindre bekymmer. Också med tanke på skolstarten i höst är det nu en mycket gynnsam tid att bli ännu mer självständig framöver. Sommaren är en bra tid att öva på smartklockans funktioner i en säker miljö!

En väckarklocka kan ställas på smartklockan vilket gör att barnet redan i sommar kan träna på att gå upp och klä på sig. Du kan också sätta larm på klockan för att bli påmind om allt annat praktiskt du behöver för att underlätta sommarlovet och vardagen för både barnen och dig som föräldrar.

Köp och läs mer om vår premium X6Play smartklocka här!

Vi på Xplora jobbar och andas varje dag för att barn ska vara barn. Och vi ser att behovet av digital kontakt är viktigt – speciellt när barn börjar vara mer ute i världen på egen hand. Vi tror att inget barn behöver en vanlig smarttelefon i unga år, för med smarttelefonen kommer mycket som kan vara stressande och skadligt för barn, genom exempelvis sociala medier. Här har du tillgång till hela världen – allt från de goda till de absolut mindre lyckligt lottade för våra barn.

Det finns ingen åtkomst till internet på våra smartklockor för barn – inga sociala medier, utan vi fokuserar på det vi anser är viktigt för barn och unga; en kontrollerad och säker möjlighet till kontakt med sina nära och kära. Du som mamma och pappa lägger in alla kontakter som kan ringa klockan, och du styr klockan via en föräldraapp som bara du har tillgång till.

60 % har upplevt press att köpa en smartphone

Enligt en intern undersökning vi har haft svarar mer än 60 % av föräldrarna att de upplevt press att köpa en smarttelefon till sina barn, när de i verkligheten tycker att det är för tidigt. Xplora är en bra lösning för familjer – där du kan hålla kontakten med barnet på ett säkert sätt utan att behöva oroa dig för att barnen kan trassla in sig i något via sociala medier eller internet.

Du behöver inte heller oroa dig för att “skärmtid” ska bli ett problem – då många föräldrar bråkar mycket med sina barn över tid. Låt barn vara barn – de behöver ingen smarttelefon när de är så små.

Låt barn vara barn lite mer!

Prata gärna öppet med andra föräldrar om detta med smartphone vs Xplora smartklocka – eftersom många andra sannolikt kommer att uppleva samma sak som i vår undersökning ovan; en press av att köpa en smartphone och vad som följer med den – som väldigt få människor vill utsätta sina barn för just nu. Låt barn vara barn lite längre – och låt oss vuxna tills vidare ha god koll på våra barns digitala värld; låt oss tillsammans skapa en säker introduktion till denna värld tillsammans med dem!

Vi hoppas att ni kommer få en fantastisk semester och sommarlov ☀️😎🏖️

Läs mer om våra innovativa smartklockor!

Xploras X6Play blev utsedd till Xploras bästa klocka någonsin!