Få en enkel och trygg semester med barn

Semester med barn kan vara intensivt men också oerhört mysigt och roligt! Man inser helt plötsligt hur lite energi man har i jämförelse med sitt barn och det är oftast svårt att hålla med i tempot.

Även om semester och fritid betyder mycket lek och roligt för barnen, kan det ibland vara utmanande för oss föräldrar. Hur löser man nästan två månaders skollov för barn med fyra till fem veckors semester som vi föräldrar ofta har till vårt förfogande? Det är en årlig återkommande patiens för många familjer under sommarsemestern.

perfekt på semester med barn – läs mer om x6play

Säker semester med barn

Många har fortfarande hemmakontor, men fler och fler har börjat gå till kontoret några dagar i veckan igen. Frågan blir då ofta hur man kan se till att barnen som är så stora att de kan vara hemma ensamma eller hantera stora delar av dagen själva – har det bästa och säkraste möjligt, medan vi föräldrar vill känna en viss känsla av kontroll även om vi inte är närvarande med våra barn. En möjlighet du har med vår mobilklocka är att du kan ställa in en trygg zon i din egen trädgård – eller någon annanstans som du kanske tror är en säker zon för dina barn. Du kommer att få en notis i appen om ditt barn lämnar det säkra området. Om detta händer kan du enkelt ringa barnet!

Xplora kan hjälpa!

Xplora vill hjälpa familjen i denna utmanande situation så att semester med barn kan bli så bra som möjligt för både föräldrar och barn! Även om barn tillfälligt kan vara ensamma hemma då och då under sommarlovet, kan vardagen göras säkrare och med mindre bekymmer. Med tanke på skolans början i höst är det nu en mycket gynnsam tid att bli ännu mer självständig i tiden som kommer. Sommaren är en fantastisk tid att öva på mobilklockans funktioner i en säker miljö! En väckarklocka kan ställas in på smarttelefonen, vilket innebär att barnet redan kan träna på att gå upp ut sängen och klä på sig själv i sommar. Du kan också slå alarm på klockan för att bli påmind om allt annat praktiskt du behöver för att göra semester med barn och vardagen enklare för både barnen och dig som föräldrar.

Semester med barn? Tips på 50 roliga aktiviteter!

Semester med barn Xplora

Vi på Xplora arbetar varje dag för att barn ska vara barn. Och vi ser att behovet av digital kontakt är viktigt – särskilt när barn börjar vara mer ute i världen på egen hand. Vi tror att inget barn behöver en vanlig smarttelefon i ung ålder, för med smarttelefonen kommer mycket som kan vara stressande och skadligt för barn, till exempel genom sociala medier. Här har du tillgång till hela världen – allt från det goda till det absolut mindre lyckligt lottade för våra barn. I våra mobilklockor har vi ingen tillgång till internet – inga sociala medier, men vi fokuserar på det vi anser är viktigt för barn och ungdomar; en kontrollerad och säker möjlighet att hålla kontakt med sina nära och kära. Du som mamma och pappa kan ställa in vilka kontakter som kan ringa klockan, du som vuxen hanterar klockan via en föräldrapp som bara du har tillgång till. Ett perfekt sätt att hålla koll när man har semester med barn.

60% har upplevt press för att köpa en smartphone

Enligt en intern undersökning som vi har svarat svarar mer än 60% av föräldrarna att de har upplevt press för att köpa en smartphone till sina barn, när de i verkligheten tycker att det är för tidigt. Xplora är en bra lösning för familjer – där du kan hålla kontakten med barnet på ett säkert sätt utan att behöva oroa dig för att barnen kan fastna i något via sociala medier eller internet. Du behöver inte heller oroa dig för att “skärmtid” redan blir ett problem – eftersom många föräldrar argumenterar mycket med sina barn över tiden. Låt barn vara barn – de behöver inte en smartphone när de är så unga.

Köp din xplora x5 play

Låt barn vara barn

Prata gärna öppet med andra föräldrar om detta med smartphone vs Xplora mobilklocka – eftersom många andra sannolikt kommer att uppleva samma som i vår undersökning ovan; ett tryck på att man “måste” köpa en smartphone och vad som kommer med den – som väldigt få människor vill utsätta sina barn för just nu. Låt barn vara barn lite längre – och låt oss vuxna för tillfället ha en bra kontroll över våra barns digitala värld; låt oss tillsammans skapa en säker entré till denna teknologiska världen tillsammans med dem!

Köp din xplora x6play – för en tryggare semester med barn

VÅR MOBILKLOCKA HAR FÅTT HÖGA BETYG OCH BLIVIT TESTVINNARE I MÅNGA ANDRA UNDERSÖKNINGAR SOM GJORTS. HÄR ÄR NÅGRA AV VÅRA FAVORITRECENSIONER: M3, FAMILJEMYS, 99MAC