En säkrare skolväg med Xplora

Xplora – för en säkrare skolväg

Att börja skolan är en ny och spännande upplevelse för hela familjen. I skolan förväntas barnet bli mer självständig, till exempel på en skolresa, med läxor och annat. Men det dröjer länge innan barnet är tillräckligt vuxen att ta fullt ansvar själv förstås. Det pågår många psykiska och fysiska förändringar i skolåldern. Det är bra att man som förälder kan identifiera saker som stöder skolbarnets välbefinnande och säkerhet.

På Xplora vill vi stödja denna spännande fas av utveckling och självständighet så att både barnet och du som förälder kan känna sig trygga. Oberoende promenader och utomhusaktiviteter är en av de stora förändringarna där vår produkt kan göra stor skillnad.

säkrare skolväg XPLORA

Men en Xplora på ditt barns handled kan barnet därför utforska på egen hand för att lära sig bli mer självständig, men du som förälder behöver inte kompromissa på säkerheten. Barnet är bara ett samtal bort. Med XPlora kan du spåra ditt barns skolresa med en exakt GPS-funktion. I föräldra-appen kan du även lägga in trygga zoner. Du får då ett meddelande när barnet går in i en trygg zon och lämnar. Xplora bidrar därför till en säkrare skolväg.

Man vet själv hur det var när man var barn och promenera hem från skolan. En sträcka på 5 minuter kunde förvandlas till en timme då man hittade roliga saker på vägen. Ett träd kunde se kul ut och vips så spenderade man 30 minuter med att klättra. Ibland fick man syn på något intressant djur, pinne, sten eller kompis som drog ut på promenaden. Vid dessa tillfällen kan det vara skönt för för dig som förälder att kontakta barnet för att kolla status och att se så att allt är okej.

säkrare skolväg med Xplora

För många är skolvägen det första stora steget mot att bli självständig och oberoende

@Annieweliina delade nyligen sina erfarenheter med Xplora på Instagram:
”Skolan startar imorgon. Eftersom skolan ligger bara ett stenkast från vårt hem, börjar han öva på att gå hem ensam från skolan. Det var då vi tänkte att vi absolut måste köpa den där Xplora klockan. Telefonen ger både dig som vuxen och barn trygghet. Om barnet är försenad och råkar  “går vilse” på väg hem till en vän, kan du se hans eller hennes position bekvämt i appen.”

Säkrare skolväg till och från skolan

Nu under sensommaren är det lätt för bilister att se barn gåendes på vägen. Men när hösten och mörkret kommer är det viktigt att vara extra uppmärksam. Oavsett hur många reflexer ett barn har på sig kan en blick som klistras fast i mobilen under färden vara dödligt. Samma sak gäller för barn gåendes med mobiler i handen. Det skulle vara en bra idé att låta mobiltelefonen stanna i fickan i närheten av trafik och korsningar då mobiler lätt blir en distraktion.

 

XPLORA har varken internet eller sociala medier

Vi har valt att utesluta internet och sociala medier i vår mobilklocka. Därför är mängden distraktioner betydligt färre än på en vanlig smartphone. Barnets uppmärksamhet förblir således i världen runt hen istället för den virtuella världen.

&nbsp:

Läs mer om våra klockor