Drömdagen – Intervju

Att fånga ögonblick, leva i nuet och att våga drömma är det många som pratar om.  Vi på XPLORA tycker att de tre delarna är lika viktiga i livet och därför skapade vi en tävling. En tävling, där vinnaren fick förverkliga en dröm under en dag. Erik från Norrtälje vann hela tävlingen och hans önskan var att få träffa och få spela med djurgården. Här kommer en kort video som vi tillsammans med Djurgårdens IF skapade under dagen.

När vi öppnar dörren står Erik ivrigt i hallen för att välkomna oss tillsammans med sin storasyster Louise, lillasyster Astrid och mamma Klara. Erik visar oss hemmet och bilder från den stora drömdagen.

Vi satte oss och intervjuade mamma Klara för att veta mer hur Eriks drömdag med djurgården varit och även deras syn på XPLORA, stillasittande och vad trygghet betyder för henne. Hon har även gett sina bästa tips och berättelser om hur de i sin familj väljer att använda XPLORA-mobilen.

Vad tyckte du om videon? 
– Jag börjar gråta varje gång, den var så fin.

Hur hittade du tävlingen?
– Jag var inne på Paula Rosas blogg där hon tipsade om tävlingen, tävlade sedan på er hemsida med min motivering om vad Erik hade varit med om.

Hur var känslan när du fick veta att Erik vann?
– Det var en sån konstigt känsla, det kändes helt overkligt.

Hur var dagen?
– Dagen var helt overklig, det var svårt att förställa sig hur det skulle vara innan vi var där. Mannen hade varit på Kaknäs innan men varken jag eller barnen hade varit där.

Hur var det att träffa Djurgården?
– Otroligt, alla var så engagerad i denna dag, laget brydde sig och pratade genuint med oss. De var verkligen intresserade och ställde massa frågor till Erik; vad han tyckte om att göra, vad som var roligt osv.
Jag fick verkligen en sån känsla som man som förälder alltid vill ha, och att få se sitt barn så lycklig och glad, var helt fantastiskt.

En rolig händelse under dagen?
– När de kom ut på träningsplanen för att spela ställde sig Erik hörnet och alla som gick förbi gav Erik en hive-five, kramades och sa hej. Det var inte en enda från djurgården som inte hälsade på Erik. Det värmde verkligen i hjärtat.

Använder ni klockorna något i vardagen?
– Ja, Louise som är storasyster använder den mer eftersom hon går i skolan.

Hur använder hon den?
– Alltid när skolan är slut, ringer hon för att säga att hon går hem. Då vet jag att det tar ca 5-10 minuter från dörr till dörr och jag kan alltid följa henne i appen.

Vilka kontakter har hon XPLORA-mobilen?
Självklart, mig, pappa, mor- och farföräldrarna och sen har vi även lagt till Eriks XPLORA-mobilen så de två alltid kan ringa varandra om de skulle hända något eller om de bara vill prata.

När använder ni XPLORA-mobilerna mest?
– Vi älskar XPLORA-mobilerna när vi är iväg till djurparker, nöjesfält eller ställen som det är lätt att tappa bort varandra. Då kan barnen lätt ringa oss med sin XPLORA klockor och säga ”Mamma jag ser dig inte? Vart är du någonstans?” och på så sätt hittar vi alltid tillbaka till varandra. Det är en otroligt skön känsla att veta att de kanske kommer bort, men att vi på ett enkelt sätt kan nå varandra och lätt hittar tillbaka till varandra.

 

Vilken funktion i XPLORA-mobilen använder ni mest?
Vi ringer mest, för att kolla läget. Barnen tar oftast kort med klockorna vilket är kul att se.

 Hur ser du på stillasittande?

– Det är alldeles för vanligt. Jag arbetar som lärare och det jag ser är att barn sitter stilla för mycket. Jag tror det grundar sig att föräldrarna inte har tiden att underhålla barnen. Till exempel en ensamstående förälder, som kanske har pengarna men inte tiden att skjutsa till och från olika aktiviteter, kanske inte har bil. Sen tror jag själv att föräldrar idag är lite väl snälla med tv, ipads osv. Att man lätt ger de till barnen och sedan rinner tiden iväg och helt plötsligt har de suttit 2 timmar med paddan, det har hänt mig några gånger.

Har XPLORA-mobilen hjälpt något mot stillasittande?
Våra barn sitter sällan stilla, men jag tror XPLORA-mobilerna hjälpt eftersom vi räknar steg. Det att se många steg de tar och de ligger på 15.000+ steg.  Jag trodde inte det var så mycket som de rörde sig, med barn kan ju inte sitta still.

Vad är trygghet för dig som mamma?
– Att mina barn mår bra, att de har en stabil grund att stå på. Att de alltid har andra runt sig om något skulle hända.

Hur såg du på XPLORA innan du testade XPLORA-mobilen?
– Jag var skeptisk till XPLORA-mobilen innan. Jag var orolig om mina barn skulle kunna lära sig XPLORA-mobilen, även hur lång tid det skulle ta, och om jag kunde lite på XPLORA-mobilen.

Hur ser du på XPLORA idag?
– Det är ett jättebra varumärke, det har vi lärt oss efter vi testat och XPLORA är en trygghet för oss som familj. Sen att det är trevliga människor och generösa människor bakom varumärket är ett plus!

Tycker du att det är värt att testa XPLORA-mobilen?
-JA! Vi var väldigt osäkra i början eftersom det är en lite större kostnad för en familj men vi är så glad att vi testade för den är värt det och vi köpte köpte direkt en till för det andra barnet.

Vi på XPLORA är otroligt glada att vi haft möjlighet att skapa denna tävling och håll utkik för fler roliga tävlingar kommer komma! Glöm inte att följa oss på Instagram, Facebook och LinkedIn.

Önskar er alla en fin helg.
Kram XPLORA-teamet <3