Den ständiga oron för sitt barn

Från den dagen ens barn kommer till världen så blir man aldrig densamma. Barnets intressen, säkerhet och behov går helt plötsligt före sina egna. Man prioriterar och planerar för barnets bästa och inte sitt eget.

I och med den enorma kärlek man känner för barnet kommer andra känslor naturligt också. Om man tidigare har varit en ganska lugn person utan något större konsekvens-tänk kan man helt utan förvarning bli ängslig och börja se risker med det mesta som görs eller ska göras.

Saker man aldrig oroat sig för tidigare som exempelvis att besöka tivolin eller att befinna sig i stora folkmassor kan nu kännas väldigt jobbigt. Känslan är återkommande i de situationer när man som förälder inte kan ha 100% koll på vart barnet är och hur barnet mår.

Varje gång man släpper kontrollen slåss man med tankar om obehag och frågan ”Tänk om” florerar i huvudet.

”Tänk om hen går vilse och inte hittar hem”

”Tänk om någon främling försöker locka med sig hen hem”

”Tänk om hen skadar sig och inte får någon hjälp”.

Många tankar kan spinna i huvudet och tyvärr är det scenarion man inte kan blunda för. För tänk om något sker, då är det katastrof. Det vore såklart tryggare att hålla sitt barn under uppsikt hela tiden, men det fungerar inte i längden. Som förälder måste man successivt släppa kontrollen och låta barnet bli mer självständigt för både ditt och barnets skull.

För många föräldrar är detta väldigt jobbigt och man kan känna sig maktlös. Då oro varken är bra för ditt psyke eller för ditt barns utveckling bör man som förälder se över den energi som läggs på att vara orolig och försöka hitta en lösning på problemen istället.

@nathalievesterlund

Vi på XPLORA har lyssnat på marknaden och framförallt på er föräldrar. Vi har skapat en produkt som tillgodoser föräldrars oro och som kan hjälpa föräldrar att tampas med de känslor man står inför. Du som förälder ska inte behöva vara orolig så fort ditt barn lämnar huset.

Vår smarta mobilklocka är utrustad med GPS där du som förälder kan ha 100% koll på vart ditt barn befinner sig i realtid. I appen kan du även ställa in trygga zoner då får du en notis när barnet går in och ut ur zonen.

Med denna mobilklocka på armen kan du även när som helst kontakta ditt barn och barnet kan kontakta dig. Du som förälder lägger in de kontakter som kan bli kontaktade och kan kontakta ditt barn. På så sätt kommer ingen obehörig person kunna komma i kontakt med ditt barn.

Det kan även kännas extra tryggt att veta att barnet själv har tillgång till en SOS-knapp på klockan om något skulle hända kontaktas du/ni som huvudkontakt på en gång och barnet kan få hjälp.

Om du känner stark oro när ditt barn är iväg från dig så bör du överväga att investera i en XPLORA – för ökad trygghet i er vardag. Du kommer inte att ångra dig!

Köp din XPLORA 4 här