Alarm – en fantastisk funktion

Alarmfunktionen på Xploras smartklockor kan vara precis den assistent du har letat efter! 

Även för oss vuxna är det inte alltid lika lätt att komma ihåg den där träningen, fritidsaktiviteten eller det där besöket. Det är många möten som görs under en vecka, så varför inte ta hjälp av barnen, som också kan lära sig att hålla koll på en liten flik i kalendern. Du måste börja någonstans!

Och till din hjälp har du givetvis en Xplora smartklocka, som med sin alarm- och påminnelsefunktion enkelt kan ta över och ge stöd för att lösa några av dessa uppgifter i vardagen.

Du kan lägga till 20 olika alarm till en klocka – som kan användas både för att lägga in möten och uppgifter du har, och funktionen kan användas som väckarklocka för barn! Du kan till och med sätta en beskrivande titel på alarmet, så här är möjligheterna många.

Inlägget fortsätter under bilden

alarm

 • Barnen ringer och säger att de ska hem till en kompis efter skolan och undrar när han kommer hem. Enkelt: Ställ in en påminnelse via Xplora-appen och påminn om när det är dags att åka hem!
 • Varje vecka är det en stress att komma ihåg fotbolls- eller handbollsträningen. Inte längre! Sätt på en återkommande påminnelse med rätt tid och dag.
 • Vissa brukar sova lite längre, speciellt när de blir lite äldre. Ställ ett alarm som kan fungera som väckarklocka, så slipper du ta på dig hela skulden när barnet ska knuffas ur sängen!
 • Läxor varje dag kl 18? Ja, sätt det på klockan, då finns det ingen väg runt eller förklaringar som kan komma i vägen.

Alla alarm och påminnelser utlöser en ringsignal, förutom när smartklockan är i skolläge – då blir det ett tyst meddelande på klockan. Du kan även aktivera vibrationsfunktionen i volyminställningarna på själva klockan.

 

alarm

Så här lägger du till ett alarm: 

 1. Öppna Xplora-appen
 2. Välj barnets profil
 3. Tryck på “Alarm” i menyn (klockikonen i mitten av skärmen).
 4. Tryck på “Nytt alarm”
 5. Skriv in rubriken i fritextfältet högst upp.
 6. Ställ in tiden (timmar och minuter).
 7. Tryck på den grå knappen för att välja “Upprepa” om alarmet ska ringa flera dagar i veckan.
 8. Kontrollera de dagar du vill att alarmet ska ringa vid den angivna tiden. Som utgångspunkt är alla dagar valda.
 9. Tryck på “Spara” för att spara och avsluta menyn.

alarm

Visste du att Xploras smartklockor har ett SOS-larm?

När du håller ned SOS-knappen på höger sida av smartklockan i cirka 3 sekunder aktiveras nödsamtalsläget. Klockan skickar då en push-notis till huvudkontakternas mobiltelefoner. Dessutom ringer den först den primära, sedan den sekundära administratören och fortsätter att upprepa detta tills en av dem svarar på samtalet.