6-åring påhoppad påväg hem från skolan

Angelinas sexårige son upplevde varje förälders mardröm när han på väg hem från skolan blev mobbad av tonårstjejer. Tack vare sin Xplora-mobilklocka kunde en värre situation undvikas.

– Jag vet inte vad som skulle ha hänt om han inte hade sin mobilklocka på. Nu är jag så tacksam att jag köpte den klockan, säger pojkens mor, Angelina.

Ringde sin mamma via Xplora för hjälp

Angelina berättar att hennes son vanligtvis går ensam hem från skolan. En dag ringde han plötsligt och uttryckte sin rädsla.

– Jag hörde honom skrika nej och var rädd, jag hörde också skratt i bakgrunden och förstod genast vad som hände.

Då Xplora är uttrustad med en GPS funktion kunde Angelina simpelt kika vart pojken befann sig. Då mamman jobbade hemifrån kunde hon se att pojken inte befann sig alltför långt bort. Angelina bestämde sig för att kasta sig ut i desperation för att föra pojken till säkerhet. När flickorna fick syn på Angelina på avstånd flydde dom sin väg.

Pojken vägrar nu gå ut ensam

Tonårstjejerna hade cirklat runt pojken och filmat honom. Angelina fann videon av händelsen på sociala medier och har rapporterat den till polisen.

– Jag postade om mobbningen på Facebook för att få svar och information. Det handlar inte om att hänga ut någon, så jag har inte nämnt namn eller visat bilder. Detta är så allvarligt att de ska ta ansvar för sitt beteende, förklarar pojkens mor.

Nu efter händelsen är pojken tveksam till att gå ut själv.

– Han mår bra, men han vägrar att gå ut ensam. Om han gör det, pratar vi på Xplora hela tiden.

Angelina ser värde i Xploras förmåga att hålla kontakten. Hon hoppas att detta ger hennes son tillräckligt med trygghet att våga gå ut igen.

“Xplora är värt sin vikt i guld”

Xploras funktioner som samtals- och meddelandemöjligheter, samt GPS, erbjuder säkerhet för både föräldrar och barn.

– Som jag har sagt till NRK är Xplora guldvärd! Jag vet inte vad jag skulle ha gjort om han inte hade haft det. Det här kunde ha varit mycket värre om han inte ringde mig från Xplora, avslutar mamman.

 

Vår mobilklocka innehåller nödvändiga funktioner för barn:

✔️ Samtalsfunktion

✔️ GPS-spårning – se barnets exakta position

✔️ Stegräknare med aktivitetsplattform

✔️ Föräldrakontroll över barnets kontakter

✔️ Inga sociala medier eller internet – för barnets säkerhet.

 

Vi har anpassat tekniken efter barnens behov.

Läs mer om våra klockor här