Världen öppnar sig! 5 bra tips för att återuppta kontakten med dina nära och kära

Nu när världen öppnar sig igen är det ett perfekt tillfälle att återuppta kontakten med de människor vi har saknat i våra liv! Det har varit två tuffa år. Hemmakontor, isolering, ett övergivet kulturliv, begränsad socialisering samt skolgång. Vänner har blivit mer avlägsna och kollegor har bara varit ett ansikte på en skärm. När fysisk distans blir standard vet vi också att det är svårare att upprätthålla relationer och vänskap. Nu när de flesta restriktionerna är borta är det ett gyllene tillfälle att vårda relationerna och återuppta kontakten!

Perfekt tillfälle att återuppta kontakten

Dessutom är det februari – en månad med mycket fokus på de nära relationerna med bland annat alla hjärtans dag i kalendern. Xploras utmaning till dig är att återuppta kontakten med fem personer du har tappat kontakten med eller någon du saknar i ditt liv! Kanske en bra vän du inte har hört från på länge? Tänk på fem personer du saknar att ha kontakt med – och ta några enkla steg för att få kontakt igen!

Läs mer om våra innovativa smartklockor för barn 

tjej med röd tröja and hjärtan på ditt diadem

Saknar du idéer? Misströsta inte! Prova en av dessa:

1. Gå på ett nytt äventyr
Vissa vänner behöver bara en liten knuff för att återuppta kontakten och den goda relationen. Kanske har de pratat om det i flera år, men aldrig gjort något för att fullfölja drömmen de hade tillsammans. Det behöver inte ens vara en stor grej. Kanske är det bara dansklassen på stan, äta på en ny restaurang, prova en ny sport för första gången – eller en biltur tillsammans!

2. Bara att checka in
Ta kontakt med någon du känner som har gått igenom något tufft. När något dåligt händer blir vi ofta överväldigade av lyckönskningar och sympati under de följande dagarna. Ibland är det svårt att följa upp de kommande veckorna, månaderna eller till och med åren. Det kan vara så enkelt som att fråga; “Hur mår du?”

3. Dela ett ögonblick
Minnen skapar starka känslor, gemenskap och tillhörighet. Att dela dessa känslor och nostalgi efter saker som hände för länge sedan är något som förbinder oss som människor. Att reflektera över “gamla dagar” är en perfekt isbrytare för att återuppta den relation du hade. Skicka musikvideon du brukade älska, köp en biljett till bandet du växte upp med, se filmen som gjorde er båda galna första gången ni såg den tillsammans. Det finns alltid något i deras förflutna som kan återupplivas – och njuta tillsammans!

4. Ge en komplimang
En sådan liten och enkel sak att göra. Det kommer inte kosta dig mycket att berätta för någon varför de är så speciella för dig. Bjud in dem på en kaffe eller te, kanske för att se en film, ta en promenad eller ring ett telefonsamtal. Berätta för dem varför du värdesätter deras närvaro i ditt liv. Det kan kännas svårt i början, om man inte är van vid att ge komplimanger, men de flesta tycker att det är trevligt att värderas och känna sig uppskattade. Människor som är öppna med varandra har också en tendens att knyta närmare band.

5. Alla små saker
Om du upplever ett avstånd med någon som står dig närmast kan det kännas väldigt tufft – men det är inte nödvändigtvis så mycket ska till. Gör personens favoritmåltid en kväll, hämta henne på jobbet en dag, överraska honom med en liten present eller blommor. Beställ frukost och ät den på sängen en söndagsmorgon tillsammans, eller lägg en lapp i handväskan eller fickan där det bara står “jag älskar dig”, “jag gillar dig” eller “du är viktig för mig”.

Det är de små sakerna som gör stor skillnad! ❣️

Läs mer om våra innovativa smartklockor för barn 

Xplora X6Play omdöme av bäst i test