30 roliga påskaktiviteter för hela familjen!

Påsklovet närmar sig med stormsteg – här är en härlig blandning med många roliga påskaktiviteter för både stora och små. Hoppas du hittar något på vår lista nedan som kan inspirera till roliga och trevliga stunder med barnen!

30 påskaktiviteter

 1. Stjärnskådning: Under klara nätter är det normalt flera stjärnor runt den här tiden på året. Köp en kikare eller lägg dig ner och titta bara på stjärnorna under månskenet sent på natten.
 2. Gör ett hoppbacke: Vi har alla en inre Frida Westman i oss. Hitta en kulle och gör ett hopp. Föräldrarna kan vara jury och ge 20 i stil.
 3. Tänd en brasa: Samla det du hittar av torr ved. Gör en soffa i snön och tänd en stor eld.
 4. Utomhusgömställe: Ta turen till närmaste skog eller gör det bara i grannskapet. En gammal klassiker som aldrig går ur tiden.
 5. Påskverkstad: Blås ut ägg och måla på vägen. Gör kycklingar av toarullar. Gå in på YouTube och hitta inspiration för att låta din kreativitet svämma över hela påskens färgspektrum.
 6. Flask-bob: Hitta en backe med snö och ta med en påse med olika flaskor. Gör en bob-bana för flaskorna med hopp, hinder och coola svängar. Ta med dig ett stoppklocka och ta tid. Må den bästa flaskan vinna!
 7. Turbingo: Skapa ett bingoformulär med saker som kan ses utanför mellan två överenskomna platser, och så kan jakten börja!
 8. Vårskyltsafari: Ta några korta turer i närområdet och leta efter vårtecken. De har dykt upp fullt ut vid påsk. Åk på en tur tills du har hört tre olika fåglar, en rinnande bäck och en hästsko. Åkt inte hem förrän alla mål har uppnåtts!
 9. Bada: Solen börjar värma lite så det är inte iskallt att ta sig upp ur vattnet längre! Årets första dopp kan snabbt bli verklighet för de tuffaste av oss.
 10. Äggjakt: Alla ägg som målas måste användas till något. Lägg runt dem i ett begränsat utrymme utomhus och låt barnen leta! Det är tillåtet att ha ett litet pris till de som hittar ägg.Aktiviteter påsk blogg/ Påskutklädda barn
 11. Kortresa med tält: Ta ut tältet och barnen genom dörren och gå tills du hittar en plats att tälta. Om det blir i trädgården eller närmaste skog är inte så noga.
 12. Överbliven matpicknick: Det lagas mycket mat till påsk, och det blir snabbt lite rester här och där efter alla måltider. Börja dagen med att packa alla möjlig matrester och åka på picknick. Vem vet, kanske hittar du en kombination av ingredienser som världen aldrig har sett förut! Polarbröd med jordärtskocka och pommes?!
 13. Soluppgång: Gå upp tidigt eller tillbringa natten utomhus för att se soluppgången. Ett perfekt sätt att börja dagen. Skulle du bli lite trött under dagen är det också fullt möjligt med ett litet dopp!
 14. Kexchoklad-arkitektur: Köp ett gäng kexchoklader, bryt dem i delar och bygg något roligt. Skynda dig innan de smälter!
 15. Isfiske: Skaffa en isborr och ett fiskespö. Isfiske är spännande för hela familjen. Se till att isen är säker!
 16. Vinterkubb: En vinnare på sommaren, men det är faktiskt lika kul på snön! Var kreativ och lägg upp spelet på andra sätt än du är van vid sedan tidigare.
 17. Gå till biblioteket: När många är i stugan gör det att utbudet i stan blir mindre tryck. En dag i frihet på ett lugnt bibliotek är bra för själen – och läslusten!
 18. Hemmabio: Många av barnens kompisar är säkert hemma på påsk också. Bjud in till film med popcorn, mörkrum och ljudanläggning på högvarv. Återskapa den riktiga bioatmosfären för en kväll.
 19. Bytesnatt: Bjud in familj och vänner att ta med fullt användbara föremål och kläder som inte längre används. En bra utgångspunkt för en rolig kväll med andra.
 20. Städning: Det låter kanske inte som en direkt favorit, men påsken är ett perfekt tillfälle att städa bort vintern. Ta ut saker och ting i stugan. Ta fram trädgårdsmöbler och gör dig redo för vår och sommar!
 21. Brädspel: En odödlig klassiker, och evigt aktuell. Koppla ur kontakten på datorer, bärbara datorer och surfplattor. Spela något tillsammans.
 22. Baka något: Börja dagen med att lägga en deg tillsammans med barnen – eller förbered lite bakning under dagen. Njut av resultatet ikväll!
 23. Påskquiz: Frågesporter är en typisk påskgrej. Skapa din egen twist genom att skapa 20 frågor vardera, där ämnen kan vara mer personliga saker och något man bara vet om varandra. Vem vet, ni kanske lär känna varandra ännu bättre!
 24. Extra stort påskägg: Köp ett extra stort påskägg och låt barnen fylla det med hemgjorda saker – och låt dem ge bort det i påskpresent till någon de älskar! Den behöver absolut inte vara fylld med godis eller saker som man köper; alla älskar att få hemgjorda saker från barn!
 25. Köp en tidning: Vanligtvis kanske de flesta av oss inte köper så många tidningar, men till påsk kan det vara dags att köpa en liten hög av tidningar och serier.
 26. Yatzy och Crazy eights: Ingen påsk utan detta – obligatoriskt – och alltid lika roligt!
 27. Påskrevy: Sätt upp en egen föreställning eller revy. Skriv manus, texter och skämt som du bjuder in vänner och bekanta till. Alla kan få en roll!
 28. Våfflor på balkongen eller i trädgården: Folk bor olika, men bor man till exempel i ett radhus eller en stadslägenhet kan man dra ut på balkongen och sitta lite i solen. Dra ut en förlängningssladd och ladda upp med filtar och våffeljärn. Bor du på ett ställe med trädgård kan du kombinera våffelbakning, våffelätning och vårgräddning.
 29. Måla snön: Det brukar finnas lite snö kvar vid påsk, även om det kommer väldigt sent i år. Ta fram färg och måla på snön – eller annat som är ute; stenar, plattor och annat som är fint (!) att måla på. Kom ihåg att kontrollera att det är akvarell – vilket är lätt att försvaga och försvinna…!
 30. Blås såpbubblor med vattenfärg utomhus: Ta ut akvareller, vita lakan och såpbubblor, bland färgen i såpbubblorna – och blås på lakan! Perfekt för barnen att ge bort i present – ​​och jättekul för oss föräldrar också!

  Hoppas ni blev inspirerade av våra 30 påskaktiviteter och att ni får en underbar påsk 💛🐥🐣