30 roliga aktiviteter att göra inomhus

När det nu blir allt kallare utomhus kan det vara skönt att stanna inomhus och hitta på olika saker att göra. Har du idébrist på saker att göra tillsammans hela familjen? We got you! Vi listar 30 roliga aktiviteter för hela familjen 🤩

 1. Rita en tre-dels-gubbe.
  Rita en gubbe tillsammans. Vik pappret så att det blir tre delar (eller fler). Rita först huvud och vik in huvudet så att det inte syns. Skicka pappret vidare till personen bredvid dig som nu ska rita kroppen. Vik in den delen också och byt papper igen. Nu ritas ben och fötter. Vik ut pappret och njut av ett konstverk.
 2. Ha picknick inomhus.
  Packa ihop en härlig picknickkorg med mumsiga saker såsom hallon och saft. Lägg ut en filt på golvet med kuddar och lossas att ni är på er drömsemester.
 3. Se en rolig familjefilm.
  För att göra det extra speciellt och mumsigt – poppa gärna popcorn och skapa en mysstämning.
 4. Laga mat tillsammans.
  Vardagsmat är ofta stressigt så varför inte ta tillfället i akt och verkligen göra något riktigt gott tillsammans.
 5. Spela kort.
  Kortspel är alltid kul och de flesta har något trevligt spel i bakhuvudet som de själv spelat i yngre dar. Finns i sjön är alltid en klassiker!
 6. Läs en bok.
  Läs en bok tillsammans och gör något roligt av det. Ni kanske kan läsa varannan sida eller välja en karaktär i boken och ”göra röster” när personen pratar.
 7. Sminka varandra.
  Beroende på hur gammalt barnet är kan detta bli superroligt!
 8. Titta på roliga Youtubeklipp.
  Det finns väldigt mycket roligt på Youtube. Sök på humorklipp och tävla sen om vem som kan hålla sig ifrån att skratta.
 9. Baka tillsammans.
  Baka är alltid trevligt och det behöver inte vara något onyttigt. Varför inte baka något gott bröd eller göra färska frallor.
 10. Planera för framtiden.
  Att inte komma på saker att göra är otroligt tråkigt. Varför inte försäkra dig om att ni inte hamnar där igen genom att göra en krislista med aktiviteter och saker ni kan göra nästa gång ni har tråkigt. Eller så kan ni alltid komma tillbaka till denna lista på aktiviteter!
 11. Lek med lera
  Har ni lera hemma så är det ett kul sätt att fördriva lite tid. Har ni ingen lera så varför inte göra egen Trolldeg? Det är hur enkelt som helst. Här hittar ni receptet på trolldeg.
 12. Rensa barnens garderob.
  Kanske inte det första man tänker på när man har tråkigt men föreställ dig den fantastiska känslan när du äntligen fått ordning på allt.
 13. Lek charader.
  För att leka charader behöver du inget spel. Skriv lappar med olika yrken, djur eller annat som man kan göra en charad av. Turas om att utföra och gissa.
 14. Spela sällskapsspel.
  Gammeldags brädspel blir aldrig gamla. Kör en speldag och utmana varandra i gamla klassiker som tjuv och polis eller den försvunna diamanten.
 15. Utmana filterfunktionerna i olika appar
  I dagens appar finns det en mängd roliga filter. Låt hela familjen prova och skratta åt när de förvandlas till älvor eller personer med en 30 centimeter lång tunga.
 16. Rita och måla
  Måla en teckning till den person som står i tur att fylla år, eller varför inte göra ett portträtt av varandra och sätta upp på väggen.
 17. Kafferep med gosedjuren
  Har ni små barn så kan det vara mysigt att ha ett lite kafferep där ni bjuder in alla gosedjur och dockor på kaffe och tårta.
 18. Bygg lego
  Har du lego hemma så finns det mycket kreativt man kan göra. Fastna inte i att ni saknar steg-för-steg guiden utan bygg fritt och utmana er kreativitet.
 19. Sätt ihop en popgrupp
  Tillverka mikrofoner av en tom rulle från hushållspappret och sätt lite aluminiumfolie på ena änden. Välj en låt på Spotify och sätt ihop ett sång och dansnummer som ni gör tillsammans
 20. Testa era smaksinnen
  Låt hela familjen testa spännande saker med förbundna saker. Låt alla smaka och gissa vad det är. Testa även att hålla för näsan och se om det blir lättare eller svårare.
 21. Lär dig något nytt
  Ta tillfället i akt och lär dig något du eller barnen inte kan sedan innan. Hoppa jämfota? Gå balansgång? Stå på händer?
 22. Gör en fotobok tillsammans.
  Idag tar de flesta väldigt mycket bilder men vad gör du om telefonen går i sönder? Ta det säkra före det osäkra och skapa en digital fotobok som du sedan kan få tryckt i fysisk form. Gör du den tillsammans med barnen så kan du låta dem välja bilder och ni kan även göra roliga designs på sidorna.
 23. Gå på skattjakt
  Välj ut en sak som ni turas om att gömma i ert hem. Är ni flera kan ni tävla om vem som hittar den snabbast. Vill ni göra leken mer komplex så kan ni rita en skattkarta där skatten är markerad med ett stort kryss.
 24. Lägg ett pussel
  Säkert har du något pussel i ditt hem som du kan plocka fram denna tråkiga dag. Har du inget pussel så kan du alltid göra ett eget genom att fästa en bild på en kartonbit och klippa den i olikformade bitar.
 25. Bygg ett torn
  Har ni klossar kan ni använda dem, annars kan ni ta vad som helst i ert hem, kuddar, pappersrullar, tomburkar, m.m. Se vem som kan bygga det högsta tornet.
 26. Städa ut gamla leksaker.
  Med åren läggs leksaker på hög – hur många används egentligen. Kanske är det dags för en rensning.
 27. Lär er trolla
  Googla eller sök på Youtube efter enkla trolleritrick som man kan göra hemma. Det finns betydligt fler än du tror och det är otroligt kul när man väl börjar öva.
 28. Gör ett hemmaspa
  Har ni badkar så kan ni låta barnen gå på spa. Tappa upp badet och låt barnen ligga lugnt och fint med gurkor på ögonen (lämna dem dock inte utan uppsikt).
 29. Bygg en koja.
  Alla barn uppskattar en lite kojbygge. Allt du behöver är en stor filt eller ett lakan som kan fästas i något.
 30. Pyssla och var kreativ.
  Alla har vi något kul hemma som kan användas till pyssel. Varför inte göra ett dockhus av en gammal skokartong eller bygga en kikare av toalettrullar.

Vi hoppas du blir inspirerad och hittar några roliga aktiviteter att göra bland våra 30 roliga tips! 🤸‍♀️

Läs mer om våra innovativa smartklockor här 

Barn med XGO3 klocka på armen