XPLORA – Barnens första mobiltelefon

Best i test tek.no

Nu har du möjligheten att beställa den populära mobiltelefonen för barn som redan används av mer än 350.000 familjer världen över.
För att kunna använda klockan måste du ha ett SIM-kort och ladda ner XPLORA-appen. När du köper klockan ingår tillgång till XPLORA-tjänsten och ett SIM-kort från PepCall AB * med fria samtal och data i hela EU/EES. XPLORA använder sig av Telias 3G nätverk.

* PepCall SIM-kort är färdiginstallerad i klockan. Användning med annat SIM-kort kostar 79 kr/mån. Se villkoren här.

 

Betala för klockan nu:

Betala nu 1584 kr inkl. frakt för 89 kr
Betala 99 kr i månaden för XPLORA-tjänsten

Minsta totalpris 1782 kr, inkl. 2 månader abonnemang

Delbetalning på 12 månader:

Betala nu 0 kr för klockan, exkl. frakt 89 kr
Betala 247 kr i månaden för XPLORA-tjänsten och delbetalning av klockan


Varav:
-158 kr x 12 månader för XPLORA Smartklocka totalt 1896 kr
-89 kr för tillgång till XPLORA-tjänsten.
-Detta förutsätter 12 mån. bindningstid.
-Minsta totalpris 3052 kr, inkl. 12 månader abonnemang.
-Uppsägning måste ske 1 månad i förväg - vid tidig uppsägning betalas en avbrottsavgift på 10 kr per mån. avtalsförhållandet har pågått.

Välj färg: Blå/orange

Förväntad leveranstid 7-10 dagar.
Förväntad leveranstid 8-12 veckor.

Vad innehåller förpackningen?

XPLORA Smartklocka

(IF-W510S)

USB-kabel

Laddningsstation

Svar på vanliga frågor

Kan jag ha ett annat abonnemang än PepCall till XPLORA?

Det förinstallerade SIM-kortet från PepCall måste användas, man kan inte använda ett SIM-kort från en annan operatör.

Detta har att göra med tillgång och användning av den tillhörande appen som PepCall i samarbete med XPLORA har jobbat med att anpassa för Sverige.

Totaltjänsten med abonnemang och användning av appen är då inkluderat i månadspriset.

Du som förälder behöver självklart inte vara kund hos PepCall, du kan ha vilken operatör som helst.

Är XPLORA vattentät?

XPLORA är inte vattentät, utan vattenavstötande. Tekniskt begrepp är IPx4 och klockan tål regn, handtvätt och liknande.

Strålning från XPLORA?

XPLORA har valt  Infomark som producent, och XPLORA är faktiskt den första versionen i sin kategori som är helt CE-märkt. Som en del av godkänningsprocessen ställs det bland annat stränga krav på SAR-värden. Detta är en mätning för hur mycket energi som absorberas av kroppen på grund av elektromagnetismen från en produkt som använder radiovågor.

Det är därför viktigt att välja produkter som har dessa certifieringar, så att du vet att du använder trygga produkter. Så du kan vara helt trygg på att XPLORA är klassledande på detta området.

Kan alla som har numret till XPLORA ringa den?

Detta är helt upp till dig att bestämma. Om du har aktiverat “Spärra oregistrerade nummer” i appen så är det bara huvudkontakter och kontakter som kan ringa till klockan. Om barnet ger sitt telefonnummer till en kompis, så kan de inte ringa till varandra förrän föräldern har godkänt detta i appen. Man kan lägga till upp till 12 kontakter i appen.

Måste föräldrarna också ha abonnemang hos PepCall?

Nej, du behöver inte vara kund hos PepCall. Klockan kommer med installerat SIM-kort från PepCall, och tillsammans med appen är dessa bundna till PepCall och fungerar inte utan.

Du som förälder, vänner och godkända kontakter behöver självklart inte vara kund hos PepCall utan kan ha vilken operatör som helst.

Kan två XPLORA ringa varandra?

Ja, om föräldrarna tillåter det och lägger till dem som kontakter i appen så kan två vänner eller syskon som har XPLORA ringa varandra.

Kan man skicka SMS från XPLORA?

Nej, man kan inte skicka SMS från XPLORA. Detta har bland annat att göra med storleken på själva skärmen – den blir liten till och med för små barnhänder. Det kan däremot skickas push-meddelanden till appen om att barnet “Går nu”, till exempel från skolan.

Fungerar XPLORA utomlands?

XPLORA använder sig av 3G datatjänster via UMTS på frekvens 2100 MHz. Denna frekvensen är inte tillgänglig i alla länder, något som gör att XPLORA då inte fungerar i alla länder. För mer information om vilka länder XPLORA fungerar i,  tryck här.

Är det PIN/PUK-kod på XPLORA?

Nej, SIM-kortet är öppet. Det betyder att om ni tappar er XPLORA så måste du meddela kundservice@xplora.se om detta så att abonnemanget spärras. Om ni har tappat er XPLORA och vill köpa en ny med samma telefonnummer så är detta möjligt. Kontakta kundservice för pris.

Vad är inkluderat i abonnemanget?

Abonnemanget kostar 99 kr per månad och inkluderar fria samtal och data i EU/EES, samt tillgång till den tillhörande appen.

Vad och vilka är PepCall?

PepCall är en mobiloperatör som startade 8 mars 2015 i Oslo, Norge.

I Sverige använder PepCall Telias mobilnät, och i Norge används Telenors mobilnät.

Mobilabonnemang från PepCall

Abonnemanget har 12 månaders bindningstid. När avbetalningen av klockan är färdig, fortsätter abonnemanget löpande på 99 kr per månad.

Leverans

XPLORA Smartklocka levereras med rem, uppstartsguide, laddningsstation, micro USB-kabel och skärmskydd. Se övrig teknisk specifikation.

Har du några frågor?

Kontakta oss på kundservice@xplora.se