XPLORA i skolsammanhang – Hur fungerar skolläget i XPLORA klockan?

Vår undersökning (via sociala medier) visar att 58% av skolor tillåter XPLORA, så länge skolläget är på.

Barn och ungdomar behöver arbetsro för att lära sig och det finns flera platser i världen där mobiltelefoner är förbjudna i skolar. Här i Sverige är det den enskilda skolan och läraren som själva kan bestämma vad som fungerar bäst för sina elever.

Vår undersökning visar att det finns flera skolor som tillåter XPLORA, så länge skolläget är aktiverat⌚️📒 (undersökning gjordes på våra sociala medier i Norge)

KAN VI ANVÄNDA XPLORA I SKOLAN?

XPLORA är en mobiltelefon och i skolans sammanhang är det viktigt att vi respekterar skolreglerna för användning av mobiltelefoner. Det varierar mycket från skola till skola vilka riktlinjer som är och vi uppmuntrar alla föräldrar att ta reda på vad som gäller på just erat barns skola. Fler och fler skolor blir mer bekanta med XPLORA och skolläget och flera tillåter detta så länge skolläget är aktiverat✏️🎒

VAD ÄR SKOLLÄGE?

Skolläge är en fast inställning för av/på-tid som hindrar barn från att använda XPLORA utanför de angivna tiderna. Då fungerar XPLORA uteslutande som en normal klocka och inga andra funktioner är tillgängliga för barnet. Detta styr föräldrarna via XPLORA-föräldrarappen och barnet kan inte styra detta via klockan. På detta sätt så är XPLORAN inte någon form av klassrumsstörning (KÖP HÄR).

Vi hoppas att alla skolor i framtiden kommer att tillåta XPLORA i skolans sammanhang så länge skolläget är aktiverat 💖

För att läsa mer om XPLORA klicka HÄR