Halloween för barn – Vi ger dig 6 kreativa idéer

Halloween för barn – vi ger dig tipsen!

Det är dags att förbereda sig för årets läskigaste helg, nämligen Halloween. Vi på XPLORA tycker att man ska fira helgdagar, stora som små och se till att unna sig något utöver det vanliga. Det här året ser lite annorlunda ut i jämförelse med tidigare år. Men vi ser ingen anledning till att det skulle stoppa det från att fira Halloween på ett säkert sätt. Vi har listat 6 kreativa idéer för en rolig men  säker Halloween för barn.

1. Förvandla ditt hem till ett spökhus

Dämpa belysningen, tänd ljus och dekorera ditt hem till ett läskigt spökhus. En spellista som passar stämningen förhöjer upplevelsen och att utföra de aktiviteter som anges nedan blir ännu roligare när hela hemmet dekoreras enligt temat.

2. Läskig matlagning

Spagetti förvandlas till maskar med matfärger och korv till blodiga fingrar med ketchup. Många recept med Halloween-tema är så enkla att barnen kan engagera sig i matlagningen. Du finner kreativa och läskiga recept från ICA.

3. Motbjudande hantverk

Ta fram din kreativa hatt och skapa eget slime. En höjdare när man firar Halloween för barn. Receptet kommer här:

Du behöver 
3 dl kallt vatten
2 1/2 msk potatismjöl
några droppar olja
några droppar karamellfärg

Gör så här: 
Mät upp kallt vatten i en kastrull och häll i potatismjölet. Vispa ihop det och starta plattan. Låt det sjuda upp och koka samman till en tjock smet ( det går fort ) ta bort från plattan och vänd ner olja och lite karamellfärg.
Ställ in i kylskåpet och låt svalna, sedan är det klart

4. Gör Halloween-pumpa

Den klassiska pumpa carving är oöverträffad. Eftersom själva graveringen lämnas åt vuxna av säkerhetsskäl kan barn vara ansvariga för att rita masker med en markör på pumpan.

5. Skattjakt i en mörk trädgård

Dekorera trädgården och vänta därefter tills att mörkret fallit på. När tiden är inne låter du barnen gå ut i trädgården för att leta efter en gömd skatt. Låt barnen ha varsin ficklampa som kan hjälpa dom se. När XPLORA sitter på barnets arm kan du lätt hålla koll på barnen på avstånd med hjälp av klockans inbyggda GPS-funktion. Om barnet går ut ur den förvalda trygga zonen du satt upp i föräldraapplikationen blir du informerad om detta. Läs mer om X4 här.

6. Klä ut er!

Naturligtvis bör alla ovanstående aktiviteter göras klädda enligt temat för att skapa rätta känslan när man firar Halloween för barn! Ge barnen ansiktsfärger samt fria händer för att skapa sitt eget Halloween-utseende. Var noga med att tagga @xplora.se på dina bilder så att vi kan re-posta era fantastiska Halloween-dräkter på vår Instagram.

Halloween för barn XPLORA

KAN🎃NERBJUDANDE

För många kan den mörka årstiden verka mentalt tung, men det är lätt att liva upp vardagen med en mängd små aktiviteter. Vi önskar alla en rolig och säker Halloween för barn! När du beställer din X4 nu har du tid för gratis och snabb leverans för att få den levererad till helgen. Fram till den 31 oktober erbjuder vi 10% rabatt på vår klocka om du anger koden SELEO200. Dessutom får du 1 powerbank och 1 Leo’s Lekland dagspass på köpet till ett värde av 649kr.

Genom att följa oss på Instagram och Facebook @xplora.se håller du dig uppdaterad om nyheter och överraskningar!